Scolile din Bucuresti sustin educatia nonformala

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului organizeaza in data de 27 noiembrie 2012, seminarul de prezentare cu tema “Invatarea permanenta si metode de educatie nonformala in scoala”, dedicat profesorilor si elevilor cu disponibilitate in imbunatatirea orizonturilor profesionale prin participarea la ateliere de lucru creative de invatare nonformala si proiecte extra-curriculare.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului “Facilitator pentru invatarea permanenta in scoala – o noua calificare didactica pentru o scoala care invata!”, contract nr. POSDRU/57/1.3./S/30074, sustinut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei, Red Point SA si BiG Media Relatii Publice SRL, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 1, Domeniul Major de Interventie 1.3.

Scolile din Bucuresti sunt invitate la Grand Hotel Continental Bucuresti, incepand cu orele 11:00, sa descopere si sa creeze cele mai frumoase proiecte de educatie nonformala pentru elevii lor.

Seminarul isi propune promovarea metodelor de educatie nonformala aplicate la nivelul scolilor din Bucuresti, prezentarea initiativelor institutiilor de invatamant si proiecte ce au sustinut activitati de invatare nonformala. Scolile invitate au oportunitatea de a-si prezenta proiectele educationale si de a crea propriile alternative de formare educationala prin intermediul atelierelor de lucru din cadrul evenimentului.

Workshop-urile vor oferi cadrelor didactice posibilitatea de socializare si vor crea un mediu prielnic schimbului de experienta. De asemenea, elevii participanti la seminarul de educatie nonformala vor completa proiectele planificate de profesori cu nevoile directe ale acestora.

La eveniment vor participa scoli si colegii nationale care pot oferi un exemplu de succes prin prisma activitatilor extra-curriculare si organizatii care prin profilul lor sustin educatia non-formala in scoala.