Scaune auto Graco la oferte speciale pe ibebe ro

Alegerea unui scaun auto copii potrivit pentru micutul tau se poate dovedi a fi una extrem de dificila, daca este sa luam in considerare varietatea modelelor existente pe piata, dar si numeroasele criterii de selectie.
Confortul, siguranta, varsta copilului, greutatea sa, montarea in masina, toate acestea sunt aspecte extrem de importante atunci cand vine vorba despre alegerea unui scaun auto bun pentru copilul tau. In continuare ti-am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute atunci cand te simti pierdut intre culori, modele, centuri si materiale. Un scaun auto interesant este si scaunul auto Graco, un scaun auto cu un raport calitate pret excelent.

Categoria de varsta pentru scaune auto copii

Atunci cand alegi un scaun auto, este vital ca acesta sa fie adaptat varstei si greutatii copilului. In acest sens, scaunul auto nu trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mic, in caz contrar existand riscul accidentarii copilului.
Trebuie sa stii ca exista mai multe categorii de varsta/greutate pentru scaunele auto. Astfel, poti alege un scaun care face parte din categoria 0-13kg, 9-18kg sau chiar 9-36 kg. Daca micutul tau a depasit 36 de kg dar nu este inca suficient de inalt pentru a sta pe bancheta din spate asigurat doar de centura de siguranta, este recomandata utilizarea unui inaltator auto. Poti deci sa te orientezi spre un scaun auto care permite transformarea sa in inaltator dupa o anumita perioada.

Siguranta si sistemul de prindere a centurilor

Daca ai cautat deja un scaun auto, probabil ai observat faptul ca exista sisteme de prindere a centurii in 3 puncte sau in 5 puncte. Recomandate sunt scaunele auto cu sistem de prindere in 5 puncte pentru ca sunt considerate ca fiind mai sigure. Este important insa sa te asiguri ca centurile care vin peste umeri sunt prinse intre ele la nivelul pieptutului si ca sistemul de inchidere este suficient de puternic sau dur, astfel incat cel mic sa nu poata sa-l deschida.

Montarea scaunului auto in masina

Toate scaunele auto se monteaza cu ajutorul unui sistem de siguranta. Aceste sisteme sunt extrem de sigure si bine gandite, astfel incat este aproape imposibil ca cel mic sa aiba parte de neplaceri sau accidente din cauza lor. In realitate, majoritatea accidentelor apar din cauza faptului ca scaunul auto nu este instalat corect. Este deci esential sa citesti instructiunile inainte de montarea scaunului auto.


» Preluat de pe LivePr.ro
Scaune auto Graco la oferte speciale pe ibebe ro