Scapa de stresul zilnic cu ajutorul unei carti bune

Suntem foarte grabiti, tot timpul, a trai in epoca vitezei se traduce in a fi peste masura de ocupati, permanent. Sarcinile de servici se succed si se suprapun intr-un ritm ametitor, alaturi de alte tot felul de probleme care-si cer rezolvarea grabnica, intr-o furtuna a obligatiilor care ne ameteste si ne duce in pragul depresiei.

Ne oprim pentru o secunda incercand sa separam prioritatile, intr-o incercare timida de a iesi dintr-un cerc vicios, dar toate par la fel de importante, sau in orice caz, de neinlaturat din calea noastra.

Cum putem scapa de stres cu timpul liber scurgandu-se printre degete ? Ati incercat sa va uitati la televizor ? Cu totii am incercat asta, numai ca s-a dovedit a nu fi un remediu, ci dimpotriva, in ultima vreme aproape toate emisiunile romanesti sunt tipatoare, abunda in personaje de proasta calitate, agita si streseaza si mai mult decat orice, fac tot posibilul sa te atraga intr-o atmosfera de paranoia si de asteptare a unui dezastru iminent. Dupa cateva zile de urmarit emisiunile televiziunilor, cu mici exceptii, te regasesti mai stresat decat oricand.

Din pacate s-au dus timpurile fericite cand pierdeam ore intregi citind. S-au dus pentru ca acel timp liber nu mai exista. Nu de putine ori timpul este impartit foarte clar in sarcini/ora, sau uneori chiar pe felii de timp mai mici, de numai cinci minute. Cinci minute fac patul, cinci minute ma imbrac, cinci minute orice lucru.

Si totusi, acel timp in care trebuie sa ne relaxam, pentru a ne mentine pe linia de plutire, il putem petrece citind. Si in metrou putem face asta, mai ales ca a-ti petrece si doua ore zilnic in mijloacele de transport in comun, nu-i o exceptie. Cu o carte in mana poti evada din cotidian si sa te regasesti printre personajele fictive, in alte locuri, sau chiar in alte lumi.

In mijlocul alergaturii permanente, ne regasim in supermarketuri in fata standurilor de carti unde nu gasim nimic, si nu ne regasim pe noi. Nu sunt carti bune, sunt doar comert. Dar din fericire, chiar eliminand timpul din ecuatie, descoperim o solutie potrivita: librarie online. Pe rafturile virtuale ne asteapta cuminti carti de beletristica, fara sa ne ramana decat sa alegem.

Putem opta pentru carti dezvoltare personala, intr-o lume agitata, avem un nevoie de un mentor pentru a reusi intr-un domeniu, si de sfaturi de la cei care-au trecut prin experiente similare. Enciclopedii si carti pentru copii, chiar si carti pentru copii prescolari. Un ajutor pentru cei extrem de ocupati. O binefacere.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Scapa de stresul zilnic cu ajutorul unei carti bune