SC LAMINORUL SA Braila va fi relansata la privatizare

SC LAMINORUL SA Brăila intră într-o nouă fază de privatizare. Dată fiind situaţia dificilă a societăţii, preşedintele AVAS, Răzvan Orăşanu, se întâlneşte vineri, 10 februarie, cu directorul societăţii, Virgil Şinca, şi cu liderul sindical, Constantin Iarca . Întâlnirea are ca scop găsirea unor soluţii care să ducă la privatizarea societăţii şi rezolvarea problemelor sociale.

Preşedintele AVAS, Răzvan Orăşanu, afirmă: “Sunt îngrijorat de soarta muncitorilor care au intrat in greva foamei şi sper ca, prin întâlnirea cu reprezentantul salariaţilor şi cel al conducerii societăţii, să găsim o soluţie.”

În anul 2005, procesul de privatizare a SC LAMINORUL SA Brăila a început la data de 30 martie prin publicarea anunţului de vânzare.

Anunţul pentru privatizarea LAMINORUL a fost publicat de cinci ori. Nici unul dintre investitorii care s-au prezentat nu a îndeplinit condiţiile pentru a fi invitat la negocieri.

Potrivit Legii 137/2002 privind unele măsuri de accelerare a privatizării, oferta AVAS a expirat la şase luni după lansare şi a fost prelungită de patru ori succesiv, conform legii. În acest moment, ultimul termen de valabilitate a ofertei a fost depăşit, iar procedura trebuie reluată. Se află în curs un nou proces de privatizare, iar actele necesare au fost întocmite, urmând să fie supuse aprobării Colegiului Director al AVAS.