Satu Mare: Trimis in judecata pentru luare de mita

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (M.A.I) – Satu Mare au finalizat cercetările şi procurorii au întocmit rechizitoriul în cazul unui ofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare (I.S.U. Satu Mare), învinuit de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Cercetările au fost demarate în luna octombrie a.c., în urma organizării de către lucrătorii D.G.A. Satu Mare a acţiunii de flagrant, ocazie cu care ofiţerul a fost reţinut în timp de primea de la un cetăţean suma de 600 Euro.

Totul a pornit de la denunţul formulat de un cetăţean, care intenţiona să se angajeze la ISU Satu Mare şi căruia i s-a solicitat de către lt.col. C. Florin Aurel, în mai multe „tranşe”, suma totală de 1.600 Euro pentru a fi declarat admis la examenul de ocupare a funcţiei de conducător auto, scoasă la concurs de instituţie.

În urma „înţelegerii” între cei doi, ofiţerul a primit de la denunţător suma de 1.000 Euro pentru a obţine rezultate favorabile la testarea psihologică şi proba scrisă, la data de 26.10.2006, cu ocazia înmânării ultimei tranşe a MITEI, fiind organizat flagrantul.

În prezent, în urma rechizitoriului intocmit de procurorii anticorupţie, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de lt.col. C. FLORIN AUREL – şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul I.S.U. Satu Mare, acesta fiind trimis în judecată pentru fapta sus-menţionată, în stare de arest preventiv. (MAI)