Sase categorii de produse care nu ar trebui sa lipseasca de pe lista de cumparaturi cand astepti venirea pe lume a unui copil

aprilie 8, 2016

Venirea pe lume a micutului tau intra pe ultima suta de metri si deja trebuie sa te gandesti la ce cumparaturi vei face dupa acest eveniment fericit? Timp este destul si multe obiecte si accesorii pot sa fie cumparate si dupa ce parasesti maternitatea, dar, oricum ar fi, ideal este sa fii pregatita, caz in care nu strica sa faci una sau doua sesiuni de shopping. Si, totusi, ce este mai important si de ce lucruri te poti lipsi? Astfel de sfaturi nu pot sa fie oferite decat de catre mamicile si taticii care au trecut deja prin asta, asa ca am creat acest articol tocmai pentru a-ti impartasi informatii necesare, provenite chiar de la “specialisti”, adica de la alti parinti.

Hainute

Este greu de spus cand si de cate va avea cel mic nevoie, pentru ca ei cresc repede si in ritmuri diferite. In mod normal, hainele pentru copii se impart in mai multe categorii, in functie de varsta. Asadar, acestea sunt pentru nou-nascuti, pentru copii de 3, 6, 9 sau 12 luni. Si, mai important, le vei cumpara pe toate, dar nu odata. Asadar, nu strica sa ai intre cinci si sapte perechi de salopete dintr-o singura bucata, care sa fie usor de dezbracat, fara a fi nevoie sa fie scoase pe cap. Materialul preferat este bumbacul si fii atenta sa aiba un loc special pe unde poti schimba scutecele. Prin casa poti sa iti imbraci bebelusul intr-o pereche de pijamalute, iar cand iese afara trebuie sa ai pregatite camasi si tricouri (la fel, cu gatul foarte larg, pentru a fi imbracate usor), pantaloni sau colanti, pantofiori sau ghetute (in functie de anotimp), pulovere, geci (din nou, doar cand este mai frig afara), palariute sau caciulite. Din fiecare ar fi bine sa ai cel putin cinci, pentru a nu fi nevoita sa speli in fiecare zi.

Scutece

Sunt imperative si probabil ca stii asta foarte bine. Din pacate, nu sunt si ieftine, iar cum copiii tind sa consume chiar si 10 pe zi in prima perioada a vietii, este clar ca trebuie sa fii extrem de bine pregatita si sa calculezi corect, pentru a nu ramane fara in mijlocul noptii. In plus, nu sunt singurele produse necesare igienei.

Vei mai avea nevoie si de servetele umede pentru bebelusi (multe, foarte multe de acest tip) si o masa de schimbat nu strica. Totusi, aceasta din urma nu este obligatorie, intrucat milioane de copii au fost crescuti si fara ea, dar in mod cert este de ajutor daca bugetul iti permite sa achizitionezi una.

Echipament

Un bebelus are nevoie de foarte multe accesorii cu care sa fie plimbat, dar si care sa contribuie la siguranta lui. Asadar, grosul bugetului ar trebui sa fie indreptat in aceasta directie, iar daca ai si masina, mai adauga vreo cateva sute de lei.

In primul rand, va fi nevoie de un patut. Acestea sunt de diferite marimi, dar, pentru a nu fi nevoita sa il reinnoiesti dupa o jumatate de an, poti cumpara unul mai mare si ajustabil, care sa ii ofere celui mic gradul necesar de confort si de siguranta. Nu uita si lenjeriile de pat, acestea trebuind sa fie si ele pe masura patutului si, daca se poate, antialergice.

La fel de important este caruciorul pentru copil. Chiar mai mult decat atat, unii parinti aleg sa cumpere mai multe tipuri, piata fiind una foarte variata. Poti alege intre un model clasic, unul usor (care te va ajuta mai ales dupa varsta de sase luni) sau unul sport (pentru plimbari mai lungi). Daca ai gemeni, un carut dublu va fi excelent, in timp ce unul 3 in 1 te va scuti de nevoia de a cumpara un cosulet si un scaun auto. Si daca tot suntem la acest capitol, modelele de carucioare DHS Baby sunt unele dintre cele mai bune de pe piata interna, acestea asigurand necesarul de confort, fiind sigure si venind sub forma unor modele extrem de variate, atat ca utilitate cat si ca pret. Ele pot sa fie achizitionate online, de la pebebe.ro.

Accesorii de hranit si hrana

Biberoanele, linguritele pentru copii si chiar un scaun special, cu suport pentru boluri si farfurii, sunt niste articole care nu ar trebui sa lipseasca. Insa, chiar mai importante decat acestea sunt preparatele pe care cel mic are voie sa le consume. Cel mai indicat este sa il hranesti cu lapte matern, dar, daca asa ceva nu se poate, specialistii recomanda laptele praf. Atentie insa, pentru ca si acesta vine tot pe categorii de varsta, asa ca citeste foarte atent ambalajele pentru a nu avea nicio surpriza mai tarziu. Cat despre preparatele pe care le consumi si tu, cel putin pana la un an, multe dintre ele nu ar trebui folosite nici dupa aceasta varsta, mancarurile tari si greu de mestecat trebuind a fi si ele evitate.

Jucarii si alte accesorii pentru distractie

In mod cert, vei avea nevoie si de astfel de obiecte, pentru ca pana la varsta de un an un copil se va dezvolta foarte mult. Citeste insa foarte bine etichetele jucariilor, pentru a nu contine piese mici si alte lucruri cu care copilul se poate ineca (asa cum este blanita de la animalele de plus). Din fericire, acum fiecare ambalaj are inscriptionata si varsta de utilizare, asa ca totul este in regula.

In plus, poti alege un scaun pentru leganat, dar ar fi bine sa eviti premergatoarele, pentru ca ele sunt nesigure (desi se vand in numar mare si la noi). Poti investi si in carti, dar fie vei alege unele cu poze, fie povesti din care vei citi tu.

Masuri de siguranta

Unii parinti aleg sa cumpere si opritoare pentru scari, in cazul in care copilul, dupa ce invata sa mearga de-a busilea, s-ar aventura prea departe de zonele sigure. Totusi, nu este intotdeauna nevoie de asa ceva, dar ar fi bine sa tii usile de la baie si bucatarie incuiate. Cat despre un produs care merita a fi cumparat, acesta este dispozitivul de monitorizare a somnului, care iti transmite daca bebelusul se trezeste si incepe sa planga.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro