Evenimentul intitulat ”Educație pentru o alimentație sănătoasă și dobândirea unei atitudini eco-responsabile” a fost organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației, Ministerul Mediului și Reprezentanța Comisiei Europene în România.
La deschiderea oficială au participat: Alexandru Țachianu Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, 2 Chefi Francezi precum Chef Patrick Pierre Pettenuzzo, Chef Philippe Dupré și 4 Chefi Romani precum Chef Daniel Dobre, Maestru Bucătar Petrișor Tănase, Chef Johny Șușală și Chef Viorela Dumitrana.
Tema centrala a acestei ediții este educația pentru o alimentație sănătoasă si diversificată prin conștientizarea asupra calității produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele si prin lupta împotriva risipei alimentare prin însușirea celor 10 gesturi antirisipă alimentară.
Cu ocazia acestei deschideri oficiale sunt lansate :
Broșura cu exerciții, conține șapte teme structurate pe subiecte de actualitate cum ar fi :
Sărbătoarea Gustului, ediția cu numărul VIII își propune colaborarea mai puternică și strânsă dintre elevi, învățători, părinți si Chefi bucătari pentru o alimentație diversificată și echilibrată, deci sănătoasă și dobândirea unui comportament responsabil în relația cu mediul înconjurător.
Pateneri ai festivalului: Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS, Primaria Baia Mare, Reprezentanța Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Carrefour, Edenia, Up Romania, Salrom, Trus Horeca, Engie, Europcar, Alpha Bank, Amia, Infocons.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Sărbătoarea Gustului la a VIII-a ediție!
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro