"Saptamana sanatatii orale" pe SanatateaTV.ro

septembrie 13, 2010

Notiunile elementare de igiena orala ne sunt „predate” inca din perioada copilariei. Acel „spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi” este familiar oricui, fie ca l-a auzit de la parinti, prieteni sau medici stomatologi. Obiceiul de a ne ingriji dantura ar trebui sa fie pentru multi dintre noi unul inclus in rutina activitatilor zilnice. Din pacate, nu putine sunt situatiile in care problemele igienei orale sunt ignorate sau tratate tarziu.

Ziua Mondiala a Sanatatii Orale este sarbatorita in fiecare an pe data de 12 septembrie. Afectiunile orale reprezinta o problema majora de sanatate publica, avand un cost social si economic considerabil. Neglijate si netratate la timp, ele pot fi punctul de plecare a unor probleme grave de sanatate a organismului.

In „Saptamana sanatatii orale” (13-17 septembrie 2010), pe SanatateaTV.ro vor fi postate o serie de emisiuni si articole care vizeaza importanta igienei orale ca factor determinant in prevenirea afectiunilor de la nivelul danturii. Cele mai importante subiecte fac referire la: „Dinti albi – zambet frumos”, „Ortodontie – fixarea aparatului dentar”, „Albirea dintilor”, „Fluorizarea in prevenirea cariilor dentare”, „Caria dentara – modalitati de preventie si tratament”, „Igiena cavitatii bucale”, „Cum ne spalam corect pe dinti?” si „Principalele afectiuni dentare”.

Un zambet frumos este asociat cel mai adesea cu o dantura alba, sanatoasa. Orice persoana care isi ingrijeste dintii zilnic, periindu-i corect si curatandu-i cu ata dentara are sanse foarte mici de a se confrunta cu una dintre cele mai frecvente probleme dentare, si anume gingivita. O igiena orala corespunzatoare ne protejeza ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - "Saptamana sanatatii orale" pe SanatateaTV.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro