"SAPTAMANA AFECTIUNILOR PSIHICE" pe SanatateaTV.ro

septembrie 20, 2010

Starile depresive sau anxioase pot fi declansate de factori de mediu, insa marile tulburari psihice au la baza si alte cauze, de obicei de natura genetica. Exista o predispozitie care poate determina o afectiune psihica, chiar si in contextul existentei unor factori stresanti.

In perioada 20-24 septembrie 2010, pe SanatateaTV.ro vor putea fi urmarite o serie de emisiuni care aduc in discutie particularitatile afectiunilor psihice, precum si cauzele care le pot determina. Printre acestea amintim: „Atacurile de panica”, „Depresia – diagnoza si tratament” sau „Bolile psihice majore. Conditii de transmitere ereditara”.

Totodata, articolele postate pe www.sanatateatv.ro in „Saptamana afectiunilor psihice” vor face referire la: „Schizofrenie”, „Boala Alzheimer”, „Boala maniaco-depresiva”, „Comportamentul obsesiv-compulsiv” sau „Tulburarile de personalitate”.

In fiecare an, pe data de 21 septembrie, in intreaga lume se celebreaza Ziua Internationala Alzheimer.

Pe langa boala Alzheimer, alte afectiuni psihice sunt: schizofrenia, boala maniaco-depresiva, boala obsesiv-compulsiva sau depresia. Cea din urma poate fi considerata un fenomen cu cea mai mare raspandire in intreaga lume

In stiinta genetica functioneaza un concept, si anume eritabilitatea, care indica masura in care factorii genetici contribuie la declansarea unor tulburari psihice.

„Dintre toate bolile psihice care au o puternica componenta genetica, boala maniaco-depresiva este cea mai penetranta. In cazul in care un parinte este afectat, atunci copilul prezinta un risc de 20% de a o mosteni. Boala bipolara (obsesiv-compulsiva) are o particularitate, spre deosebire de celelalte boli psihice: riscurile de transmitere sunt puternic legate de varsta de debut a bolii la pacientul respectiv”, a declarat dr. psih. Maria Serbanescu ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - "SAPTAMANA AFECTIUNILOR PSIHICE" pe SanatateaTV.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro