Sanctiuni dure pentru angajatii Serviciului de Ambulanta Cluj

Dr. Raed ARAFAT, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii a cerut sanctiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj, in urma raportului de control primit din partea Directiei de Sanatate Publica Cluj Napoca.
Conform analizei efectuate, au existat intarzieri nepermise intre primirea apelului de urgenta si momentul alertarii echipajului medical in cazul accidentului din aceasta dimineata care s-a soldat cu decesul conducatorului de motocicleta.

Oficialul MS a declarat ca, personalul medical de serviciu poate fi acuzat de neglijenta in serviciu pentru modul in care a actionat.
In conformitate cu HG 857/2011, s-a decis ca, medicul coordonator al dispeceratului din tura si radiotelefonistul din tura, sa fie sanctionati cu cate 2000 lei, insemnand amenda contraventionala maxima. De asemenea, Serviciul Judetean de Ambulanta va fi amendat cu 20 000 de lei.

In cadrul serviciului de ambulanta va fi constituita, de urgenta, o Comisie de disciplina care va dispune si masuri administrative in acest caz. Pana la decizia Comisiei, cele doua cadre medicale implicate vor fi suspendate din activitate.
Dosarul continand raportul complet va fi inaintat la Parchet.