Sanctiuni CNA pentru nerespectarea pluralismului politic

Consiliul National al Audiovizualului, intrunit in sedinta publica in data 20 septembrie 2005 a decis sanctionarea postului public de televiziune, TVR1, cu somatie publica pentru nerespectarea dispozitiilor art. 4(1) si art.5 din Decizia CNA nr. 40 din 9 martie 2004, referitoare la regula celor trei treimi in cadrul programelor de stiri si a regulii conditiilor de exprimare egale pentru putere si opozitie in emisiunile de dezbatere, de divertisment si sportive. . Aceeasi sanctiune a fost aplicata si posturilor Realitatea TV si OTV pentru nerespectarea dispozitiilor art. 5 din Decizia CNA nr. 40 din 9 martie 2004.

De asemenea, canalul postului public de radio, Romania Actualitati, si postul de radio Europa FM au fost sanctionate cu somatii publice pentru nerespectarea art. 5 din Decizia CNA nr. 40 din 9 martie 2004.

Membrii CNA au mai decis in aceeasi sedinta atentionarea prin scrisori a posturilor Info Pro si National FM pentru respectarea in programele de stiri a regulii celor trei treimi. (CNA)