Din toate organele din corpul vostru, creierul dumneavoastră are nevoie în special de grăsimi dietetice sănătoase. Este în mare parte făcut din grăsimi, 60% din greutatea sa.
Integritatea membranei celulelor creierului depinde în mare măsură de calitatea grăsimilor pe care le consumați.
Este posibil să fi auzit că uleiul de nucă de cocos poate crește colesterolul.
Și asta e un lucru bun pentru creierul tău!
Creierul dumneavoastră are nevoie în mod specific de colesterol. Creierul are un conținut mai mare de colesterol decât orice alt organ, cu aproximativ 25% din colesterolul din organism, găsit în creier. Colesterolul scăzut crește riscul de suicid, depresie și demență. Riscul de demență este redus cu 70% la cei cu colesterol ridicat.
Cum hraneste uleiul de nucă de cocos creierul ?
Orice proces legat de rolul grăsimilor din organism este complicat.
Mecanismul prin care uleiul de nucă de cocos nu alimentează creierul nu este o excepție.
Cele mai multe uleiuri vegetale sunt trigliceride cu catenă lungă. Acestea sunt molecule mai mari care sunt mai greu de descompus și sunt mai ușor de depozitat ca grăsimi.
Uleiul de cocos constă în mod unic din trigliceride cu lanț mediu care sunt mai mici și pot fi folosite ca sursă de energie de rezervă. Există doar două surse semnificative de trigliceride cu catenă medie (MCT) - laptele matern uman și uleiul de cocos.
Creierul tău este un organ mic si flămând. La doar trei kilograme, utilizează 20% din energia zilnică introdusă. Principalul combustibil al creierului dvs. este glucoza.
Celulele creierului nu pot stoca energie și pot trăi doar câteva minute fără el. Dacă celulele creierului nu primesc energia de care au nevoie, ele încep să moară.
Cetonele sunt combustibili pentru creier. Din fericire, există un sistem energetic de rezervă pentru momentele în care nu puteți obține suficientă energie din carbohidrați.
Ficatul tău poate descompune grăsimile stocate pentru a produce cetone care pot fi folosite drept carburant alternativ în timpul perioadelor de foame.
Dar nu trebuie să suferiți de foame pentru a accesa cetonele ca o sursă de combustibil pentru creier.
Acestea sunt împărțite în cetone prin ficat și traversează ușor bariera hemato-encefalică pentru a furniza energie instantanee celulelor creierului.
Uleiul de cocos, lipidele din sânge și bolile cardiovasculare:
Uleiul de nucă de cocos nu îmbunătățește efectiv profilul de lipide din sânge. În două studii separate de șobolani, uleiul de nucă de cocos a fost comparat cu uleiul de copră (uleiul de cocos rafinat) și uleiul de porumb. Uleiul de nucă de cocos a redus semnificativ colesterolul total și LDL, LDL oxidat, trigliceridele și colesterolul HDL crescut.
De asemenea, a avut efecte favorabile asupra factorilor de coagulare a sângelui și asupra stării antioxidante.
Într-un studiu al femeilor cu obezitate abdominală, uleiul de nucă de cocos a crescut HDL și a redus raportul LDL: HDL, în timp ce uleiul de soia a crescut colesterolul total și LDL și scăderea HDL. Trigliceridele cu lanț mediu (grăsimile din uleiul de cocos) au arătat de asemenea că reduc trigliceridele din sânge în comparație cu grăsimile cu lanț lung.
Uleiul de cocos poate proteja împotriva bolilor de inimă:
Uleiul de cocos îmbunătățește lipidele din sânge atât la animale cât și la oameni.
Uleiul de cocos are alte beneficii uimitoare pentru sănătate:
După cum am menționat mai sus, uleiul de cocos este probabil să se transforme în corpuri cetone în ficat . Corpurile cetonei pot furniza energie pentru creier. Acestea sunt deosebit de utile împotriva epilepsiei și pot, de asemenea, să îmbunătățească diferite alte tulburări.
» Preluat de pe LivePr.ro - Sanatatea creierului si a inimii cu ajutorul uleiului de cocos
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro