Samsung vrea să lanseze un telefon cu propriul sistem de operare

Samsung Electronics se pregăteşte să lanseze un smartphone în Rusia şi India care va rula pe propriul sistem de operare al companiei, numit Tizen. Surse apropiate ale companiei susţin că acest pas vrea să împingă Samsung în concurenţă directă cu cei de la Goolge şi Apple.

Sud-coreeni pregătesc un eveniment în Moscova în următoarele săptămâni pentru a prezenta noul smartphone care va rula cu sistemul de operare Tizen. Samsung se apropie şi de lansarea acestui smartphone şi în India, în timp ce vor să dezvolte sistemul de operare pentru a funcţiona şi pentru televizoare.

The Tizen Association, cei care se ocupă de noul sistem de operare nu au vrut să comenteze în legătură cu aceste aspecte.

Deşi Samsung face miliare de dolari din producerea şi vânzarea smartphone-urilor, televizoarelor cât şi frigiderelor, aceştia vor să definească experienţa pe care o au utilizatorii produselor lor. Pentru aceasta Samsung împreună cu Intel vor folosi platforma Tizen pentru a conecta o gamă largă de produse Samsung între ele.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro