Sâmbătă se sărbătorește Ora Pământului

Ora Pământului sau Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional, din 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment, în oraşul Sydney. Anul trecut, peste 7.000 de oraşe din 152 de ţări au stins lumina de Earth Hour, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa cotidiană îl are asupra planetei şi a resurselor naturale.

În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, întreaga planetă sărbătoreşte Ora Pământului. Milioane de oameni sting luminile timp de o oră, astfel alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie. În România, în acest an, Heart Hour va fi sărbătorită sâmbătă, 29 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Palatul Parlamentului se va alătura acestei acțiuni voluntare de protejare a mediului. De-a lungul timpului, construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul şi Piramidele din Giza, au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o oră. 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro