Sambata 8 aprilie – Maraton ROMA primele 7 episoade

Sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 20.00, HBO vă pregăteşte un maraton special: primele 7 episoade ale serialului original ROMA.

ROMA este unul dintre cele mai costisitoare seriale ale tuturor timpurilor; bugetul său s-a ridicat la suma de 100 milioane $, iar filmările au fost realizate la studiourile Cinecitta, din senzaţionala ROMA.

Serialul vorbeşte despre fascinanta, pasionala, dar şi extrem de cruda lume romană antică şi se adresează atât telespectatorilor pasionaţi de film, cât şi celor interesaţi de istoria, politica şi viaţa de zi cu zi aparţinând acelor vremuri îndepărtate.
Abonaţii HBO vor putea urmări din martie povestea a doi soldaţi romani (Lucius Vorenus şi Titus Pullo) pe parcursul celor 12 episoade care alcatuiesc primul sezon al acestui serial original. Vor fi martorii vieţii lor de zi cu zi, prezentată într-o maniera unică, dintr-o perspectivă care nu a mai fost abordată până acum.

ROMA, serialul dramatic care a creat deja multiple controverse, redă apusul Republicii Romane şi naşterea Imperiului şi va avea premiera în luna martie, în exclusivitate la HBO. Este anul 52 Î. Ch. Pentru patru sute de ani de la fondarea Republicii, Roma a fost cel mai bogat oraş din lume, o metropolă cosmopolită populată de un milion de oameni, epicentrul unui imperiu în expansiune. Republica a fost fondată pe principiul puterii comune şi nu a permis niciodată unui singur om să deţină controlul absolut. Dar aceste principii sunt puternic zguduite şi roase de corupţie şi excese. Clasa de la conducere a devenit exagerat de bogată, iar vechile valori spartane de disciplină şi unitate socială au fost uitate. Între clasele sociale este o diferenţă uriaşă. Sistemele politice şi legale se dovedesc pline de fisuri, iar puterea e deţinută aproape numai de armată.
ROMA este una dintre cele mai mari co-producţii în care s-a angajat vreodata BBC pentru un serial american. HBO şi BBC au mai fost partenere la realizarea miniseriei din 2001 “Band of Brothers”/Camarazi de Război, care a câştigat premiul Emmy® pentru cea mai bună miniserie dramatică.
O coproducţie HBO şi BBC, ROMA îi are ca producători executivi pe Bruno Heller, William J. MacDonald, John Milius, Anne Thomopoulos; din partea BBC, producator executiv este Gareth Neame; co-producator executiv – Stan Wlodkowski; producator – Marco Pugini; co-producatori – Robert Papazian si James Hirsch. In afara de Heller, scenaristii : Alexandra Cunningham, David Frankel, Adrian Hodges, John Milius si William J. MacDonald.

Daca ati pierdut vreun episod, daca vreti o noapte de istorie si aventuri spectaculoase, nu trebuie sa ratati primele 7 epsioade din ROMA intr-un maraton senzational.