Au fost vremuri in care salata verde era apreciata pentru mult mai mult decat calitatile nutritive. Egiptenii din antichitate pictau salata verde pe peretii mormintelor in jurul anilor 2.700 i.e.n, pentru a simboliza mult mai mult decat un aliment sanatos.
In Egiptul antic, salata verde nu era consumata ca afrodiziac si era considerata un simbol falic dedicat zeului egiptean al fertilitatii, Min. In picturile care il reprezentau pe Min, acesta apare cu un penis erect, intotdeauna cu niste frunze de salata verde in apropiere. Legendele spun ca aceste frunze de salata ii dadeau zeului puteri nebanuite in timpul actului sexual, ell fiind capabil sa iubeasca necontenit oricate femei ii ieseau in cale.
Pe langa aceasta simbolistica acordata salatei, egiptenii antici foloseau planta si in scopuri medicale. Ei culegeau semintele, le presau, iar uleiul obtinut era folosit pentru tratarea diferitelor afectiuni medicale sau pentru mumificare. Utilizarea uleiului de salata verde pentru in scopuri medicale s-a pastrat pana astazi, cand uleiul este folosit ca tratament pentru cresterea parului.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro