Asociația SEXUL vs BARZA a dezvoltat primul toolkit de educație sexuală comprehensivă special adaptat la nevoile beneficiarilor și angajaților din sistemul de protecție a copilului din România. Kitul este compus din două curricule:
Kitul a fost creat în cadrul proiectului-pilot „Prevenție și reziliență împotriva traficului sexual prin educație sexuală comprehensivă”, finanțat de Ambasada Germaniei la București. Scopul proiectului este dezvoltarea de resurse care să ajute educatorii și asistenții sociali să facă educație sexuală cu adolescenții pe care îi au în grijă și care se află în situații vulnerabile.
De aceea, cele două curricule au fost gândite și testate, atât cu personalul, cât și cu beneficiarele adolescente aflate în Centrul de primire în Regim Urgență și în apartamente rezidențiale de tip familial din Buzău. În ultimele 5 luni, echipa de proiect a participat la 2 sesiuni de brainstorming și 1 sesiune de formare cu angajații DGASPC Buzău, dar și la 3 ateliere de educație sexuală cu adolescente. Cele două curricule rezultate răspund la specificul și nevoile personalului și beneficiarelor, abordând teme de interes general precum anatomie, contracepție și protecție sau infecții cu transmitere sexuală, dar și subiecte particulare situației de risc în care se regăsesc fetele din sistem precum traficul de persoane sau exploatarea sexuală. Copii ale materialelor pot fi trimise, gratuit, profesioniștilor interesați care le solicită la adresa [email protected].
„Suntem extraordinar de mândre să lărgim oferta educațională a Asociației SEXUL vs BARZA, de la materialele noastre video online pentru publicul larg vizionate de peste 105 milioane de ori, la primul manual de educație sexuală dedicat profesioniștilor care lucrează cu cei mai vulnerabili copii din România. Ne dorim astfel să contribuim la protecția lor în fața exploatării și a traficului de persoane, dar și în fața sarcinilor nedorite sau relațiilor nesănătoase” a declarat Adriana Radu, președinta Asociației SEXUL vs BARZA.
Tot în cadrul proiectului, Asociația SEXUL vs BARZA a organizat 4 întâlniri de advocacy cu reprezentanții și angajații a 4 Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care și-au manifestat interesul pentru a continua proiectul început în Buzău și în localitățile lor, reiterând nevoia de formări în educație sexuală pentru personalul din sistem.
În plus, subiectul importanței educației sexuale la beneficiarele din sistemul de protecție a copilului a fost documentat printr-o serie de interviuri cu angajatele DGASPC și cu adolescentele care au participat la ateliere. În săptămânile următoare, videoclipurile vor putea fi vizionate pe paginile de TikTok, Facebook și YouTube ale Asociației SEXUL vs BARZA.
Asociația SEXUL vs BARZA dorește să mulțumească, pe această cale:
Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro