S-a lansat cea de-a doua etapa de transmitere a invitatiilor de participare la studiul national Absolventii si Piata Muncii, catre tinerii licentiati

decembrie 16, 2010

Incepand din 14 decembrie, reprezentanti a 59 de universitati din intreaga tara trimit invitatii de participare la primul studiu national care urmareste legatura dintre studiile universitare si activitatea profesionala.

Aceasta este a doua etapa a unui proces ce a debutat la finalul lunii noiembrie 2010. In doar o saptamana, echipele de experti din universitati au transmis in prima etapa a procesului invitatii de participare la studiu unui numar de peste 100.000 de absolventi ai promotiilor 2005 si 2009. In mai putin de trei saptamani, 12.143 dintre acestia au dat curs invitatiei, numarul depasind toate prognozele facute.
In aceasta a doua etapa se revine cu un nou val de invitatii transmise prin posta si e-mail catre absolventii de studii universitare de licenta. Utilizarea mesajelor de reamintire este o metoda care a dat rezultate foarte bune fiind frecvent utilizata in studiile similare desfasurate in multe tari europene.
Absolventii vor fi invitati sa completeze chestionarul on-line care urmareste traseul pe care l-au parcurs incepand cu anii de facultate si ajungand pana la ultimul lor loc de munca. Confidentialitatea completarii chestionarului este garantata de faptul ca fiecare absolvent primeste un cod personal de acces.
"Chiar daca timpul necesar completarii este de 30 de minute, formatul "prietenos" si continutul interesant al intrebarilor i-au determinat pe tineri sa raspunda si este de asteptat ca acest lucru sa se intample in continuare", a declarat dl. Prof. Radu Mircea Damian, managerul proiectului.
La inceputul anului viitor mai sunt planificate inca doua etape de contactare a absolventilor, in care vor fi utilizate si chestionare tiparite, destinate acelor tineri, preponderent din mediu rural, care nu au acces la internet.
Proiectul "Absolventii si Piata Muncii - Studiu national de monitorizare a insertiei pe piata muncii a absolventilor din invatamantul superior" este coordonat de catre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFSICDI) si Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS). Centrul International pentru Cercetari in Invatamantul Superior (INCHER) - Universitatea din Kassel, Germania, institutie cu o vasta experienta internationala domeniul studiilor de monitorizare a absolventilor, asigura consultanta stiintifica permanenta. La realizarea proiectului participa activ 59 de universitati (de stat si particulare). Studiul este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013).
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro