S-a inventat ambalajul comestibil pentru produse

iulie 3, 2007

O metoda dezvoltata de Agricultural Research Service (ARS) foloseste produse bio nu doar lactate dar si combustibil pentru a crea o folie protectiva biodegradabila, informeaza Science Daily.
Cercetatorii inventivi au gasit faptul ca o proteina din lapte numita caseina combinata cu apa si glicerol, un bioproduct in productia de biocombustibil, produce o folie rezistenta la apa care poate fi folosita ca ambalaj comestibil pentru produsele alimentare.
Oamenii de stiinta au folosit CO2 ca si dizolvant prieten al naturii pentru a izola proteina din lapte in loc de acizi sau chimicale. Utilizarea CO2 a facut ambalajul comestibil si mai rezistent la apa si mai biodegradabil.
Rezultatul obtinut este un ambalaj stralucitor, transparent si complet comestibil. Ca si ambalajele obisnuite, materialul poate mari perioada de valabilitate a produselor de pe rafturi si sa protejeze alimentele pentru a nu fi afectate de mizerie, oxigen etc. Totodata poate fi folosit si pentru a oferi un aspect mai estetic. Folosinf astefel de inventii in locul petrochimicalelor, oamenii de stiinta vor sa creeze produse mai biodegradabile si sa reduca pierderile.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro