S-a dat startul Bar Master Competition 2009

august 3, 2009

17 barmani din toata tara au participat la prima etapa de calificare care a deschis editia din acest an a Bar Master Competition, liga de bartending profesionist organizata de Food & Bar Magazine.

Bar Master Competition a debutat anul acesta cu etapa de la Mamaia, organizata la terasa Cafe del Mar, miercuri, 29 iulie. Cei 17 concurenti inscrisi in concurs au avut de trecut doua probe: Speed Opening si Working & Exhibition Flair. Show-ul complet de bartending a atras, ca de fiecare data, un public numeros. Toti cei prezenti au urmarit cu sufletul la gura demostratiile barmanilor, incurajandu-si favoritii. Pe scena, emotiile nu au lipsit, indiferent de experienta concurentilor.
Valentin Luca, detinatorul titlului de anul trecut al Bar Master Competition, si-a onorat renumele, castigand aceasta prima etapa din noul sezon al ligii. Cu toate ca brasoveanul nu a reusit un timp extraordinar la prima proba a serii Speed Opening, rutina pregatita pentru proba de Working & Exhibition Flair i-a asigurat punctele pentru prima pozitie. "Miscarile nu mi-au iesit chiar asa cum am vrut, am avut cateva scapari si ratari", a declarat Valentin imediat dupa concurs. "Ma intreb daca faceam perfect cu cat m-ar fi punctat juriul?"
Pe locurile urmatoare s-au clasat Razvan Dinu si Ionut Ivanov, urmati de Bogdan Costiniu si Claudiu Campo. In proba de Speed Opening, Bogdan Costiniu a dovedit din nou ca este cel mai rapid, surclasandu-i pe ceilalti concurenti cu un timp de 2,16 secunde, greu de egalat.
In prima proba din aceasta etapa, Speed Opening, concurentii au trebuit sa desfaca in cel mai scurt timp cinci sticle de bere. Juriul a luat in considerare numai timpii realizati de concurenti dupa ce toate sticlele au fost desfacute si au ramas in pozitie verticala, fara a fi atinse cu mana. Fiecare barman a avut la dispozitie doua incercari.
Pentru cea de a doua proba, Working & Exhibition Flair, barmanii au pregatit doua bauturi in cinci minute, astfel: prima bautura, Cuba Libre, folosind doar tehnici de Working Flair, iar cea de a doua, MB Daiquiri, prin metoda Exhibition Flair. S-au punctat tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala. Barmanii au fost depunctati pentru stropiri, turnari incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsa sau chiar miscari cu sticle goale.
Jurizarea Bar Master Competition este asigurata de trei barmani cu o solida experienta in acest tip de competitie: Marius Gogoasa, Costin Bucur si Costin Gogoasa. Componenta juriului este aceeasi ca si anul trecut, cei trei formand o echipa bine sudata, respectata de concurenti.
Partenerii Bar Master Competition 2009 sunt Havana Club, Marie Brizard, Rocchetta Carlsberg si Granini. Concursul este supervizat si jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicatia saptamanala Sapte Seri.

Organizarea competitiei
Bar Master Competition este liga nationala de bartending profesionist organizata de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competitional corect si provocator tuturor barmanilor din Romania. Prima editie a ligii a fost organizata in 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din Romania.
Liga este alcatuita din patru etape de calificare si finala. In cadrul fiecarei etape, barmanii concureaza in diverse probe specifice, pentru a acumula puncte si a accede in finala.
Incepand din acest an, BMC se desfasoara in format Open, ceea ce va permite concurentilor sa participe doar la proba tehnica din etape (speed opening, mixology, speed pouring sau speed service), avand astfel sansa sa castige proba respectiva si premiul special alocat.
Punctele acumulate in sistemul Open nu sunt luate in calcul in clasamentul general. Concurentii care vor sa acumuleze puncte in clasamentul general si sa intre in finala sunt obligati sa participe in ambele probe ale etapei in care sunt prezenti (pot participa in toate etapele pentru un clasament mai bun, dar nu exista un numar minim impus de etape).
Clasamentul final va fi dat de suma punctelor acumulate in etapele de calificare (inclusiv calificarile din finala) si punctele acumulate in proba Free Style Show.
Barmanul care acumuleaza cel mai bun punctaj va fi declarat campionul Romaniei in bartending. Separat, se va acorda titlul de Cel mai bun barman in Free Style pentru concurentul care se claseaza pe primul loc in aceasta proba a finalei.
Mai multe informatii despre Bar Master Competition puteti afla accesand www.foodandbar.ro, unde pot fi gasite toate detaliile despre aceasta competitie.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro