Rulouri gazon

Pregatirea terenului

Specialistii recomanda tuturor sa nu faca greseala de a crede ca o simpla intindere de rulouri de gazon, asezte peste orice fel sau tip de sol, poate sa rezolve problema. Pregatirea in prealabila facuta terenului, unde urmeaza sa se monteze rulourile de gazon, e foarte importanta, cruciala, atunci cand se doreste sa se obtina parcele de gazon care vor fi impecabile.

Un prim pas in pregatirea terenului este acela de inlaturarea tuturor buruienilor si al plantele nedorite. Trebuie sa se foloseasca daca este nevoie, un ierbicid puternic.

Deasemeni, se vor inlatura pietrele mari, gazonul anterior si vechi, radacinile,in cazul in care acestea exista, si deasemeni orice obiecte care nu-si au locul acolo fiind nedorite pe peluza noua de gazon.

Urmatorul pas este sa se sape solul folosind o cazma, pana se ajunge la o adancime de 15 pana la 20 mm.

Apoi se va nivela terenul folosind o grebla. Trebuie sa se adauge pamant in locurile in care e nevoie. Se taseaza usor, cu picioarele , terenul, in cazul in care parcela este una mica, sau se taseaza utilizand o rola in cazul in care suprafata gazonului e mai mare, dupa care se grebleaza din nou.

Deasemeni trebuie sa se dea o panta terenului, undeva la marginea casei, a terasei, la marginile pe care le au aleile sau pe marginea piscinei.
Urmatorul pas este acela de imprestiere de fertilizator pe toata suprafata care a fost amenajata conform mentiunilor de mai sus.

Marcarea marginilor peluzei

Se face un astfel de marcaj pentru a sti clar unde se vor monta ulterior rulourile de gazon.
Trebuie sa fie infipti tarusi care sunt din lemn, direct in pamant, in colturile gradinii si se va intinde o sfoara in scopul obtinerii conturul pe care o are zona care urmeaza sa fie acoperita cu gazon.

Se va incepe marcarea de la latura care este cea mai lunga din peluza gazonului.

Se poate incepe doar cu o singura rola care apoi va fi derulata in asa fel incat latura pe care o are mai lunga sa poata sa fie paralela cu latura mai lunga pe care o are a gradina.

Trebuie sa fie bine scuturat fiecare rulou in parte pe masura ce se inainteaza, si sa se presaze bine ruloul de gazon invecinat, pentru asigurarea unei linii de demarcatie care sa fie cat se poate de putin evidenta.

Trebuie sa se foloseasca o lama lunga a unui cutit pentru taierea ruloul de gazon, in locul in care se termina parcela.

Trebuie sa fie bine presata fiecare margine pe care o are ruloul de gazon langa marginile invecinate. Pentru acest lucru se poate folosi o grebla care sa ajute la tragerea marginilor una catre cealalta. Nu se vor suprapune marginile pe care le au rulourile gazon .

Urmatorul pas ar fi acela de umplere a golurilor cu pamant sau cu compost dupa ce se termina montarea rulourilor gazon.

Se vor taia petice din restul de rulou pentru umplerea golurilor care sunt mai mari. Deasemenea, trebuie sa se incerce umplerea golurilor care se afla sub stratul de gazon care are pamant ori compost.


» Preluat de pe LivePr.ro
Rulouri gazon