Pregatirea care trebuie sa se faca terenului inainte sa fie montate rulourile, incep prin a se face frezarea pamantului, la o adancimea de circa 15 cm aproximativ, operatiune facuta prin tavalugire si greblare, astfel incat toata suprafata sa poata devinii neteda, sa fie usor compactata si fertila. Temperatura solului trebuie sa fie un ascazuta, dar nu e bine sa se monteze totusi in perioade cand apare inghetul.
Montajul se face presand rulourile, insa fara sa apasam prea tare marginile acestor rulouri de gazon, unele spre celelalte. Dupa montaj, se tavalugesc rulourile, si apoi se poate face irigarea lor abundenta. Suprafata gazonata e irigata cu circa 5 l/m2, zilnic in perioadele cu pemperaturi ridicate si preferabil utilizandu-se sisteme automate de irigare. Tunderea se va face o data pe saptamana, in timpul perioadelor calduroase, cam la 3 cm la care se adauga inca 5 cm in inaltime. Orice problema aparuta trebuie tratata imediat cum aceasta apare. Portiunile care sunt afectate pot sa fie inlocuite cu alte rulouri de gazon.
Poate fi aplicat ca tratament, un fertilizator care e denumit in termenii specifici - Landscaper Pro New Grass si care poate fi gasit la doze ce sunt de 30 - 35 g/m2 in niste ambalaje de saci de circa 15 kg.
In acelasi timp, se aplica fosfor la radacinile gazonului dar si azot necesar pentru frunze iar dupa, si celelalte elemente care sunt absolut necesare gazonului pentru a ramane proaspat chiar si dupa ce acesta este montat.
Tratamentele sunt livrate si se recomanda sa fie achizitionate exclusiv de la firme specializate.
Se aplica deasemeni si tratamente pentru asigurarea succesului transplantarii. Dupa montaj, trebuie sa se aplice gazonului tratamente ce se fac prin pulverizari de diversi stimulenti de inradacinare ca de exemplu Razorminul insa si un fungicid cum e Antracolul sau Topsinul, aceste aplicari putand fi repetate o data la o saptamana, de circa patru ori.
Este important in primul rand ca pamantul unde urmeaza sa fie amplasate rulourile sa fie unul maruntit foarte bine, acesta sa nu aiba bolovani, si sa fie un pamant fara pietre. Pamantul trebuie inainte nivelat si greblat si pentru a indrepta gunoaiele stranse, se foloseste dosul greblei, iar apoi se utilizeaza dintii.
In acelasi timp, trebuie ca acesta sa fie usor compactat, de preferat prin utilizarea tavalugului, avand o compozitie foarte bine echilibrata si in cazul in care pamantul este unul argilos, pe el se intinde un strat de nisip de circa 1-2 cm si apoi se niveleaza si stimuleaza inradacinarea.
Rulourile desfasurate trebui montate unul langa celalalt, presandu-se usor marginile, pentru a se imbina perfecta acestea, in acest fel, existand posibilitatea aparitiei spatiilor mici intre ele chiar in zilele urmatoare.
» Preluat de pe LivePr.ro - Rulou gazon
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro