Rozmarinul, planta cu puteri vindecătoare

Oamenii de știință au descoperit că rozmarinul este cea mai buna metodă de a alunga lapsusurile din memorie. Cele mai noi cercetări, prezentate la conferința anuală a British Psychological Society, susțin că uleiul de rozmarin îi ajută pe oameni să își amintească evenimente din trecut și să nu uite să realizeze anumite sarcini, dupa cum precizează Obiectiv.info.

Uleiul esenţial de rozmarin, utilizat sub formă de masaj sau aromaterapie, stimulează memoria, iar pe plan emoţional conferă o stare de bine şi ajută la menţinerea sub control a emoţiilor negative. Rozmarinul mai conține și compuși anti-inflamatori care au rolul de a reduce severitatea atacurilor sau a crizelor de astm. De asemenea, infuzia din rozmarin are capacitatea de a contribui la detoxifierea organismului. Tocmai de aceea, periodic sunt indicate cure de detoxifiere cu ajutorul cărora ficatul şi rinichii sunt susţinuţi pentru a elimina toxinele.

Fibrele, fierul, calciul, manganul și vitamina B6 sunt cei mai importanți nutrienți din rozmarin. În cazul rozmarinului în stare uscată, cantitatea de calciu și de fier este însă cu 40% mai ridicată decât în starea naturală, grație lipsei de apă. Cât în privința cantității de mangan, aceasta este cu 25% mai mare în cazul rozmarinului proaspăt, în comparație cu cel uscat. Este recomandat ca de fiecare dată când cumpărați rozmarin să îl alegeți pe cel proaspăt în locul celui uscat fiindcă aroma este mai puternică. Crenguțele proaspete de rozmarin trebuie să aibă mugurii de culoare verde închis și să nu prezinte pete sau urme de decolorare.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro