Rosia-o leguma perfecta pentru dieta

iulie 18, 2007

Rosiile isi au originea in Peru si au fost aduse in europa in secolul al XVI-lea. Pana in sec. al XIX-lea rosiile necoapte nu erau consumate fiind considerate otravitoare.
Desi din punct de vedere botanic, rosia este un fruct, ea este consumata ca si o leguma.
Rosiile difera intre ele ca forma si culoare. Le putem gasi rosii, galbene sau portocalii.
Indiferent de culoare, rosiile nu sunt foarte bogate in nutrienti insa sunt un adevarat lider in ce priveste cantitatea de vitamina C pe care o ofera. O rosie medie de 120g contine aproximativ 23 mg de vitamina C. Cantitatea de vitamina C necesara este intre 45 si 90 mg pe zi.
Vegetarienii nu trebuie sa uite niciodata sa isi puna rosii in salata deoarece vitamina C va ajuta si absortia de fier.
Rosia ofera multa vitamina C insa nu ofera multe calorii-numai 21 de calorii la 100g. Putem manca in voie cate vrem din acest punct de vedere si mai mult, este leguma perfecta pentru dieta. Rosia este bogata in apa-90%- si este diuretica. Ajuta la eliminarea toxinelor in timpul dietelor.
Un alt motiv din care rosia este perfecta pentru dieta este acela ca are putere alcalina. Aciditatea este destul de comuna in societatea de azi ducand la dureri de cap, oboseala, privare de somn, probleme de absortie, arteroscleroza, dureri musculare, lipsa de calciu a oaselor...Multi oameni se bazeaza pe ingrediente anti aciditate dar multe mancaruri ar avea acelasi efect iar rosiile sunt una dintre ele.
In plus, rosiile contin licopen. Acesta este responsabil de culoarea rosie. Cercetatorii au cazut de acord ca aceasta componenta are calitati anticancer luptand in special impotriva cancerului de prostata.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro