Romtelecom schimba structura tarifara: noi abonamente cu minute naţionale incluse

Incepand din 15 august, Romtelecom schimba si simplifica structura tarifara, reducand numarul de abonamente de la sapte la patru. (click aici pentru planul tarifar)

Odata cu aceasta modificare, minutele incluse in abonament vor putea fi folosite pentru convorbiri nationale, in reteaua Romtelecom, indiferent de ora si destinatie.

Vorbesti cu 1 eurocent pe minut cu doua ore mai mult in fiecare zi si in tot weekend-ul
Intervalul “in afara orelor de varf” creste cu doua ore, incepand cu orele 18, in loc de orele 20, ca in prezent. Aceasta inseamna ca de la ora 18 la ora 8 dimineata clientii pot vorbi local mai ieftin, la cel mai mic tarif al companiei, de 1 eurocent pe minut. In plus, tarifele pentru convorbiri locale si interjudetene scad cu 6,9%, respectiv 7,4% in orele de varf, iar tarifele pentru convorbirile catre retelele de telefonie mobila se reduc cu 3,6%. Clientii persoane juridice vor beneficia de o reducere suplimentara, de 10%, pentru apelurile internationale (vezi principalele noi tarife pentru convorbiri)

Clientii pot alege un nou abonament, cu 200 minute nationale incluse

Toti clientii vor fi transferati la unul dintre noile abonamente: Confort Standard – fara minute incluse sau Confort 50 – cu 50 minute incluse. Orice persoana poate solicita schimbarea tipului de abonament prin apel gratuit la 930 sau in magazinele Romtelecom. Totodata, din data de 15 august, clientii vor avea posibilitatea sa aleaga noul abonament Confort 200, de 10 euro pe luna, care include 200 de minute ce pot fi folosite pentru apeluri nationale, in reteaua Romtelecom, la orice ora, fie ca este vorba de apeluri locale sau interjudetene.

Optiuni pentru preturi mai mici

In continuare clientii pot folosi o serie de optiuni, care se adauga abonamentului de baza, pentru a vorbi la tarife mai mici: tarif de la 10 eurocenti pe minut la convorbirile pe mobil, prin optiunile FixMobil Plus; minute incluse pentru apeluri catre 3 numere favorite din reteaua Romtelecom, prin optiunile Numere Favorite; convorbiri nelimitate cu un numar preferat, prin optiunile Confident; pana la 20% reducere pentru apelurile catre orice destinatie internationala, prin optiunea World; pachetul de servicii ClickNet Express Extra cu Internet prin ADSL si 300 de minute nationale incluse.

Abonamentul social este inlocuit cu o reducere sociala de 2 euro la abonamentul Confort Standard, acordata automat numai persoanelor eligibile. Aproximativ 150.000 persoane cu venituri mici vor beneficia de aceasta oferta Romtelecom, intre care se regasesc si cei care au avut anterior abonamentul social. Spre deosebire de vechiul abonament social, aceasta solutie va permite beneficiarilor efectuarea de apeluri si catre alte numere decat cele de urgenta.

Noua structura tarifara aplicata de Romtelecom din data de 15 august 2006 poate fi consultata integral aici. Detalii suplimentare se pot obtine si in magazinele companiei sau la numarul 930, apelabil gratuit din reteaua Romtelecom, 24 de ore din 24.

In perioada urmatoare toti clientii Romtelecom vor fi notificati individual in privinta noii structuri de preturi, atat despre reducerile, cat si despre cresterile tarifare.

Toti operatorii europeni care au pierdut monopolul au parcurs ulterior un proces de diminuare a tarifelor pentru convorbiri, in paralel cu cresterea abonamentelor, astfel incat sa asigure acoperirea costurilor. Un asemenea proces este necesar pentru a asigura resurse de investitii si a compensa faptul ca operatorul nu mai poate realiza subventii intre serviciile oferite (citeste mai multe despre rebalansare).

Modificarea structurii tarifare este realizata unilateral de Romtelecom, iar clientii au dreptul, incepand cu data prezentei notificari, in termenul specificat in contract (daca exista) sau in Ordinul Ministrului Comunicatiilor nr. 122/1998 privind aprobarea conditiilor generale de furnizare a serviciului telefonic, sa solicite incetarea furnizarii serviciilor afectate de modificari fara a fi obligati la plata de daune.