Romtelecom a intrerupt abuziv interconectarea cu RDSTEL

Compania RCS & RDS protesteaza împotriva abuzului operatorului national Romtelecom, privind decizia acestuia de a întrerupe sau diminua capacitatile de interconectare cu reteaua de telefonie fixa nationala RDS.Tel, începând de sâmbata 11 februarie si continuând inclusiv luni, 13 februarie 2006. În urma acestei actiuni au fost afectati direct peste 150.000 de abonati RDS.Tel.

În acest interval de timp operatorul Romtelecom a redus în mod abuziv, printr-o decizie unilaterala, capacitatile de interconectare la nivel national cu reteaua de telefonie fixa RDS.Tel, limitând astfel posibilitatea abonatilor RDS.Tel de a efectua apeluri catre abonatii Romtelecom, sau respectiv, de a primi apeluri de la acestia.

Consideram ca aceasta actiune abuziva a Romtelecom reprezinta nu numai o încalcare grava a contractului de interconectare încheiat cu compania noastra, ci si o nerespectare majora a obligatiilor asumate în cadrul procesului de liberalizare a telefoniei fixe în România si facem pe aceasta cale un apel catre autoritatile competente se ia masurile necesare, pentru ca acest abuz sa înceteze. (Comunicat: RDS & RCS)