Managerii clinicilor private indraznesc sa investeasca zeci de milioane de euro pentru deschiderea de noi spitale. In tara cu cea mai mica speranta de viata din Europa si spitale publice care se-nchid, putini pun la indoiala viabilitatea unor astfel de afaceri.
"Segmentul serviciilor medicale private se adreseaza unei clase sociale cu venituri peste medie, dar aceasta clasa e si ea vulnerabila la criza.""Putem estima ca piata serviciilor medicale private va creste înca de 3-4 ori în urmatorii cinci anii."Un credit de 18 milioane de euro luat de Centrul Medical Unirea la inceput de ianuarie se va indrepta inspre un nou spital, trei policlinici si mai multe servicii disponibile pacientilor. Wargha Enayati, fondatorul CMU, anunta inceperea lucrarilor pentru al saselea spital al retelei, construit in afara Capitalei, in timp ce policlinicile vor fi tot in Bucuresti. Extinderea CMU vine in contextul in care 23 de policlinici si cinci spitale functioneaza deja sub sigla companiei.
Loc de crestere este, iar preluarea afacerii, anul trecut, de catre fondul de investitii Advent da elan dezvoltarii. Dezvoltare inseamna si specializari prea putin existente in mediul privat in momentul de fata, precum chirurgie, urologie, imagistica sau transplant. Si, dupa cum spune Wargha Enayati, "ne dorim ca pacientii sa nu mai fie nevoiti sa plece in alte tari pentru a-si rezolva probleme de sanatate si sa se poata trata in Romania".Pe acelasi drum a pornit-o si operatorul de servicii medicale Romgermed.
sursa: businessmagazin
» Preluat de pe LivePr.ro - Romgermed si banii investiti de acestia
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro