Romanii pot primi bani din Italia prin serviciul Eurogiro

osta Romana anunta ca, incepand cu data de 1 februarie, persoanele interesate pot primi bani din Italia prin serviciului de mandate Eurogiro. Serviciul este disponibil in 453 de subunitati postale informatizate.

Valoarea maxima a unui mandat este de 550 de euro, iar numarul mandatelor transmise intr-o singura zi este nelimitat.

Expeditorii se pot adresa celor 14.000 de subunitati postale din Italia pentru transmiterea banilor in Romania. Taxele percepute de Posta Italiana pentru acest serviciu sunt: 5,16 euro pentru o suma de pana la 103,29 euro si 10,33 euro pentru sumele ce depasesc acest prag.

Destinatarii din Romania vor fi anuntati la domiciliu de sosirea banilor pentru a se prezenta la oficiul postal mentionat in aviz, in vederea incasarii acestora. Beneficiarii pot incasa, fara retinerea unui comision, suma in lei (la cursul stabilit de BNR din ziua in care se efectueaza plata) sau in euro, pe baza actului de identitate.

Posta Romana presteaza serviciul Eurogiro in baza acordurilor incheiate cu urmatoarele tari: Japonia, Turcia, Spania, Slovenia, Portugalia, Austria, Ungaria, Croatia, Israel, Slovacia, Luxemburg, Germania, Italia si Elvetia. (PostaRomana)