Romanii care au dat in judecata statul isi vor primi banii inapoi pe taxa de poluare in 2012

Controversa a luat sfarsit: dupa mii de procese si lungi dezbateri pe tema ilegalitatii taxei de poluare, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca statul Roman va trebui sa returneze banii pe taxa de poluare pentru masinile second-hand inmatriculate in Romania, tuturor celor care depun cereri de restituire in instanta.

 

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr24 din 14 noiembrie 2011, pronuntata in dosarul nr. 9/2011 , admite recursurile in interesul legii, formulate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj.

Astfel se stabileste ca procesele pentru evitarea taxei de poluare impotriva Directiei de Permise de Conducere si Inmatriculari, sunt admisibile. De asemenea, s-a hotarat ca plangerile prealabile la ANAF, ale celor care au achitat taxa auto si doresc sa o conteste, pot fi facute in termen de 5 ani de la data achitarii taxei.

“Era de asteptat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa ia o astfel de decizie pentru ca taxa de poluare este ilegala! Aceasta incalca legislatia Uniunii Europene care interzice statelor membre sa ia masuri de taxare in exces unor produse provenind din alte state, favorizand astfel produsele autohtone” afirma av. Coltuc Marius, fondator al Casei de avocatura Coltuc.

Casa de avocatura Coltuc, initiatoarea petitiei STOP TAXEI DE POLUARE!, are peste 1000 de dosare de recuperare a taxei auto si a sustinut inca de la promulgarea legii faptul ca aceasta poate fi abuziva in unele cazuri.

Avocat Coltuc Marius afirma “Ii incurajez pe platitorii de taxa sa dea statul in judecata! Sansele de reusita sunt mai mari ca niciodata, avand in vedere decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie dar si precedentul creat, foarte multe taxe fiind recuperate chiar de catre avocatii casei de avocatura Coltuc.”

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro