Romanii aloca mai multi bani pentru cumparaturile online – studiu

Romanii aloca mai multi bani pentru cumparaturile online, in prima jumatate a acestui an cheltuind 6,44 milioane de lei (fara TVA) numai prin intermediul 2Parale – cea mai mare retea de afiliere din Romania – adica de aproape patru ori mai mult decat in perioada similara a lui 2010.
Valoarea medie a unei comenzi a crescut cu peste o treime fata de anul trecut, pana la 233 de lei (fara TVA), daca nu tinem cont de tranzactiile efectuate pe site-urile de reduceri colective.

Potrivit raportului realizat pe activitatea 2Parale din primele sase luni ale anului, romanii cheltuiesc mai multi bani la o singura tranzactie online. Daca in prima jumatate a lui 2010 peste jumatate dintre comenzile online nu depaseau valoarea de 100 de lei (fara TVA), anul acesta doar 40% dintre tranzactii sunt mai mici de 100 de lei (fara TVA). Proportia cumparaturilor care trec de valoarea de 400 de lei a ramas aceeasi in ultimul an.

"Increderea romanilor in comertul online a crescut semnificativ in acest an. O dovedesc atat cresterea valorii medii a unei tranzactii, cat si numarul vanzarilor online, aflat intr-o crestere accelerata.
Suntem extrem de optimisti pentru evolutia pietei in urmatorii ani si ne mentinem estimarea anterioara privind depasirea in acest an a pragului de 1 milion de cumparatori online in Romania.", spune Dorin Boerescu, CEO 2Parale.

Cea mai mare vanzare efectuata prin 2Parale in primul semestru a depasit valoarea de 35.600 de lei (fara TVA), tranzactie efectuata pe segmentul IT&C. Afiliatul care a generat aceasta vanzare a castigat un comision de 381 de lei. Pentru produsele IT&C, cei mai multi bani per vanzare s-au cheltuit in luna mai, cand valoarea medie a unei comenzi a fost de peste 800 de lei (fara TVA).
In categoria fashion, cea mai mare tranzactie se ridica la peste 7.100 de lei (fara TVA), ceea ce inseamna un castig de 572 de lei pentru afiliatul care a generat-o. Cei mai multi bani pentru achizitionarea produselor fashion s-au alocat in luna aprilie, cu o medie de 209 lei (fara TVA).

Citeste integral: www.banisiafaceri.ro