România – vicecampioana europeana la GO

Catalin Taranu- 7 dan a castigat la Praga medalia de argint a Campionatului European de GO.

Catalin Taranu , avand rangul de 7 dan, a câstigat medalia de argint la cea de-a 49-a editie a Campionatului European de GO, organizat în Cehia, la Praga. La competitia continentala desfasurata între 24 iulie si 7 august au participat peste 700 de jucatori din 33 tari.
Catalin Taranu a obtinut sapte victorii din zece partide, fiind intrecut de campionul european en-titre, Alexandre Dinerchtein, 7 dan, din Rusia. Delegatia României a fost formata din 10 jucatori.
Considerat cel mai complex joc de strategie din lume, GO-ul a fost descoperit acum 4000 de ani în China. Japonezii l-au importat în secolul 8 d.Hr., la 1300 ajungând jocul samurailor. GO-ul se joaca pe o tabla de 19 linii si 19 coloane, pe care jucatorii aseaza pe rând piese albe si negre, identice ca forma.
Desi regulile de joc sint extrem de simple, tactica, dar mai ales strategia, se prind în sute si mii de partide. In lume sint peste 30 milioane de jucatori de GO, majoritatea in Extremul Orient, unde GO-ul este inclus în categoria artelor martiale.
Dupa 1989, mai multi jucatori români s-au instruit în Japonia, la scolile unor mari maestri. Federatia Romana de GO, in palmaresul careia se numara acum doua titluri europene si cinci titluri de vicecampion, cuprinde un numar de 500 jucatori legitimati.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro