Romania si Franta comunica prin 3G

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy, aflat intr-o vizita de lucru in Franta, a discutat prin intermediul primului apel video 3G din reteaua Orange Romania cu domnul Richard Moat, Chief Executive Officer al companiei. Ministrul Comunicatiilor Zsolt Nagy se afla impreuna cu Ministrul delegat pentru Industrie din Franta, domnul Francois Loos si cu presedintele France Telecom, Didier Lombard, in vizita la “apartamentul Orange”, o casa inteligenta inaugurata de curand in Paris.

“Va doresc mult succes cu ocazia acestei lansari, de care vor beneficia in primul rand consumatorii romani. Noi vom sprijini intotdeauna introducerea noilor tehnologii, unul dintre principalele obiective ale Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. De acum inainte vom putea vorbi despre concurenta reala pe piata serviciilor 3G in Romania”, a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

Domnul Francois Loos a salutat la randul sau acest moment important pentru piata comunicatiilor din Romania si i-a felicitat pe reprezentantii companiei franceze pentru calitatea transmisiei.

La eveniment au participat presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii, Dan Georgescu, precum si reprezentanti ai industriei de profil din Romania.

Cu 3G comunicarea si serviciile mobile capata o noua dimensiune. Sunete si imagini in timp real, televiziune in direct, muzica, mesaje multimedia, e-mail si internet mobil sunt disponibile pe telefonul mobil cu un plus de calitate, deoarece 3G aduce o viteza de transfer al datelor de pana la 384 kbps.

In cursul diminetii de astazi ministrul roman a avut o intalnire cu domnul Francois Loos, Ministru delegat pentru Industrie din Franta, in cadrul careia s-au abordat teme referitoare la cadrul juridic si evolutiile sectorului IT&C, problematica decalajului digital, cadrul juridic si perspectivele activitatilor postale si a serviciilor financiare din Romania si Franta. Vizita de lucru a ministrului comunicatiilor in Franta a continuat cu o prezentare a serviciilor high-definition ale televiziunii publice nationale la standul acesteia de la Roland Garros. In cadrul vizitei efectuate cu ocazia primei Reuniuni Bilaterale Franco-Romane privind Sectorul IT &C si Posta, ministrul Zsolt Nagy este insotit si de o misiune economica, care pe parcursul acestei zile va avea intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri francez.