Romania sarbatoreste Revelionul Integrarii

Drapelul Uniunii Europene se va ridica duminică, 31 decembrie, simultan, în toate capitalele de judeţ ale ţării şi în Bucureşti, la Palatul Victoria, pentru a marca dobândirea de către România a statutului de membru cu drepturi depline al UE.

Festivităţile care vor avea loc la Bucureşti vor fi marcate de prezenţa unor înalţi oficiali europeni şi a unor invitaţi speciali. Astfel, vor sărbători împreună cu românii intrarea în Noul An şi în familia europeană, Preşedintele Parlamentului European Josep Borell, comisarul european pentru extindere Olli Rehn, comisarul european pentru Comunicare Margot Wallstrom, baroana Emma Nicholson, şeful diplomaţiei germane Frank Walter Steinmeier, ministrul de Externe bulgar Ivailo Kalfin, ministrul afacerilor externe din Danemarca Per Stig Moller, preşedintele ALDE Graham Watson şi vicepreşedintele Parlamentului German Susane Kastner, fostul şef al Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti Jonathan Scheele, ministrul irlandez al Mediului Dick Roche T.D. Se aşteaptă confirmările de participare şi pentru alţi oficiali europeni.

În după amiaza zilei de 31 decembrie, Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu îi va primi la Palatul Victoria pe Josep Borell, preşedintele Parlamentului European, precum şi pe comisarul Olli Rehn şi pe ministrul federal de externe Frank Walter Steinmeier.

Arborarea drapelului UE

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu va prezida manifestările care vor fi organizate la Guvern*. Invitaţii prezenţi la Palatul Victoria vor asista, începând cu ora 19.30, la festivitatea de arborare a drapelului UE, alături de cel al României. O gardă de onoare va prezenta onorul, iar fanfara va intona imnul UE. Evenimentul se va încheia cu un spectacol de sunet şi lumini.

Concertul de la Ateneu

Tulnicăresele din Câmpeni, Loredana şi fanfara din Cosmeşti, Direcţia 5, Monica Anghel, Marcel Pavel, sunt numele de pe afişul concertului care va avea loc la Ateneul Român. Vor fi prezentate şi dansuri tradiţionale şi obiceiuri de Anul Nou. Concertul va fi urmat de un dineu de Anul Nou oferit de Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu în foaierul Ateneului Român.

România petrece în Piaţa Revoluţiei

La miezul nopţii, oficialii români şi europeni vor fi împreună cu românii la Petrecerea de Anul Nou, organizată în Piaţa Revoluţiei.

Toţi cei care vor veni în Piaţa Revoluţiei vor avea posibilitatea, ca până la miezul nopţii, să înveţe să danseze ca la carte o …horă. Nu este vorba de o hora obişnuită, ci de “Hora Bucuriei”, un dans conceput special pentru acest eveniment. Şapte lecţii, 10 mişcări de dans, de atât vor avea nevoie românii să devină cei mai mari dansatori ai Europei. (Guvern)