Romania proiectele educationale alaturi de UNESCO

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, s-a intalnit, miercuri, 20 martie, la Paris, cu Irina Bokova, director general UNESCO. La intalnirea bilaterala, ministrul roman, care detine si functia de presedinte al Comisiei Nationale UNESCO din Romania, a fost insotit de ambasadorul UNESCO al Romaniei la Paris, Nicolae Manolescu. În acest context, ministrul a transmis mesajul premierului Romaniei, Victor Ponta, de sustinere a colaborarii dintre statul roman si UNESCO.

În cadrul intalnirii, ministrul Remus Pricopie a reiterat disponibilitatea Romaniei de a continua, alaturi de UNESCO, proiectele educationale existente si de a initia altele noi. Ministrul Remus Pricopie a aratat ca Romania depune eforturi pentru introducerea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO a ansamblului monumental „Calea Eroilor\", din Targu Jiu, realizat de artistul roman Constantin Brancusi. Ministrul a declarat ca, in acelasi timp, Romania doreste sa propuna intrarea centrului istoric al municipiului Sibiu pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ministrul Remus Pricopie l-a informat pe directorul general al UNESCO si despre eforturile depuse de Romania pentru a face parte din Comitetul Patrimoniului Mondial, in care tara noastra nu a fost niciodata membru. De asemenea, ministrul Remus Pricopie a subliniat si sustinerea pe care Guvernul Romaniei o acorda doamnei Irina Bokova pentru un nou mandat in fruntea UNESCO.