Recent, a avut loc, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), conferinta cu tema Reciclarea materialelor- oportunitati de afaceri, dar si obligatii de mediu. Manifestarea a starnit interesul a sute de participanti, cu precadere oameni de afaceri care activeaza in acest important domeniu.
Conferinta a avut pe ordinea de zi subiecte de mare actualitate, precum implementarea legislatiei referitoare la colectarea si valorificarea deseurilor, legatura intre industrie si mediu, obligatiile generatorilor si operatorilor economici din domeniul reciclarii, oportunitati de afaceri, finantarea proiectelor de gestionare a deseurilor din fondul pentru mediu, transportul deseurilor inspre si dinspre Uniunea Europeana, accesarea fondurilor structurale etc.
Presedintele CCIB a tinut sa reaminteasca ca, organizatia pe care o conduce Camera Bucuresti a decis cu multa vreme in urma sa porneasca o adevarata campanie pentru a convinge oamenii de afaceri ca merita sa investeasca in industria reciclarii, care se prefigureaza ca o afacere a viitorului apropiat. Poate ca nu este lipsit de interes (apropo si de gestionarea eficienta a autovehiculelor scoase din uz) ca folosirea materialelor deja prelucrate asigura economii substantiale de energie. Aceste economii merg pana la 74% in cazul otelului, 95% in cazul cuprului si 64% in cazul hartiei.
Totodata, a punctat Stefan D. Popa “utilizarea hartiei reciclate inseama 35% mai putina poluare a apei si 74% mai putina poluare a aerului, iar utilizarea otelului reciclat inseamna 86% mai putin aer poluat. Si, in sfarsit, trebuie mentionat ca o treime din cele 600 milioane tone de materiale reciclate la nivel mondial sunt exportate in tari in care respectivele materii prime lipsesc, desi deseurile nu lipsesc! Si atunci, se pune in mod firesc intrebarea: de ce sa importe Romania materii prime pe care le poate obtine din colectarea si reciclarea deseurilor?
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro