România, pe locul 19 în topul țărilor în care oamenii zâmbesc în selfie-uri

martie 21, 2014

Clasamentul a fost efectuat de ghidul digital de turism Jetpac, care a studiat peste un milion de fotografii "selfie" postate pe Instagram, informează dailymail.co.uk. Fiecare fotografie a fost analizată și a primit un scor al zâmbetului, măsurat de la 0 la 100 de puncte. Astfel, s-a stabilit un indicator al fericirii pentru țările din care proveneau ”cele mai fericite” persoane.

Pe primele 10 locuri ale topului se află țările din America Latină. Brazilia ocupă primul loc (cu un scor al zâmbetului de 60,8 puncte din 100), fiind urmată de Nicaragua (59,4 puncte) şi Columbia. Pe locurile al patrulea și al cincilea se situează Bolivia, respectiv Costa Rica. De asemenea, persoanele din Europa de Est zâmbesc mai mult în selfie-uri decât occidentalii. Macedonia se află pe locul al 11-lea, Republica Moldova pe locul al 16-lea și România pe locul al 19-lea, acestea fiind urmate la mare distanţă de Luxemburg (locul 30) şi Irlanda (locul 31).

Țările care se află în partea inferioară a clasamentului sunt Marea Britanie (locul 66), Franța (locul 75) și Spania (locul 80). Totodată, Thailanda, cunoscută drept "Ţara Zâmbetelor", a ocupat doar locul al 42-lea în acest clasament, la mare distanţă de ţara vecină, Laos, care a fost poziționată pe locul al 28-lea. Pe ultimul loc în clasament se află Japonia (4,1 puncte din 100), care s-a situat pe locul 124, după Kuweit şi Coreea de Sud.

Aceste indicatoare ale fericirii vin în ajutorul turiștilor care doresc să aleagă cele mai bune locuri pentru a fi vizitate, ajutându-i să găsească cele mai frecventate puncte de atracţie din locurile respective.

"Selfie" este definit ca fiind un autoportret fotografic realizat cu un telefon mobil şi publicat apoi online pe reţelele de socializare. Acesta a fost ales cuvântul anului 2013 de către editorii Dicţionarelor Oxford.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro