Romania nu a fost afectata de poluarea de la Pancevo

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a transmis astazi Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, datele inregistrate in intreaga perioada a monitorizarii speciale, dispuse pentru a detecta posibila contaminare a aerului cu benzen si oxizi de sulf, dupa producerea accidentului din 15 noiembrie 2006 la combinatul petrochimic de la Pancevo.

Conform acestora, reiese ca nu au fost inregistrate depasiri ale valorilor limita sau concentratiilor maxim admisibile, pentru nici unul din indicatorii analizati. De altfel, rezultatele sunt cu mult sub aceste valori sau chiar sub limita de detectie.

In consecinta, autoritatile de mediu locale vor intrerupe monitorizarea speciala instituita in ziua de 16 noiembrie 2006, in judetele de frontiera Dolj, Caras Severin, Mehedinti, Timis si Arad .

Reamintim ca vineri, 17 noiembrie 2006, a fost deplasat in judetul Timis si autolaboratorul din dotarea Agentiei pentru Protectia Mediului Mehedinti, pentru a monitoriza substantele presupuse ca s-ar fi degajat in aer ca urmare a exploziei de la combinatul petrochimic de la Pancevo (SO2, NOX, compusi organici volatili – inclusiv benzen).

Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor