Diaspora Start-up ofera poibilitatea de a se accesa fonduri nerambursabile de maximum 40.000 de euro de catre romanii care s-au intors din strainatate pentru a deschide mici afaceri in Romania. Persoanele fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacere (someri/ inactivi) trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
Aceasta schema de antreprenoriat isi propune sa creeze oportunitati de reintoarcere in Romania pentru cetatenii stabiliti in strainatate si sa valorifice abilitatile dobandite de acestia (antreprenoriale si/sau profesionale). Un astfel de proiect, in care vor fi inclusi viitori antreprenori, are ca obiectiv major promovarea, sustinerea si dezvoltarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu, in randul persoanelor fizice din diaspora, prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana din regiunile Nord-Est, Sud-Est si Sud-Muntenia din Romania.
Daca doriti sa accesati fonduri pentru amenajari locuri de joaca, acest lucru este posibil, desigur luand in calcul o serie de conditii. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa stabiliti zona in care doriti crearea unui astfel de loc de joaca si care este valoarea investitiei. Pentru un astfel de proiect exista doua variante de programe: acordarea de fonduri pentru microintreprinderi, in valoare de pana la 200.000 euro, la care antreprenorul trebuie sa contribuie cu o cofinantare proprie de 10% din valoarea proiectului ce urmeaza a fi depus si cel cu fonduri 100% nerambursabile, fara o contributie financiara proprie. Pentru a accesa fonduri europene trebuie sa indeplinesti destul de multe criterii, iar proiectele trebuie sa fie supervizate de personal specializat in acest domeniu. Exista mereu si varianta de a opta pentru afacere la cheie, optiune pe care anumite firme din domeniul locurilor de joaca o pune la dispozitia celor interesati. Persoanele care vor sa-si finanteze planurile de afaceri prin intermediul acestui program trebuie sa demonstreze experienta profesionala sau cunostiinte de specialitate in domeniul in care doresc sa initieze afacerea. Programul presupune 3 etape : formare antreprenoriala, implementarea planurilor de afaceri, monitorizarea functionarii si dezvoltarii afacerilor finantate.
Se ofera pana la 40.000 de euro, nerambursabili, fiecarui solicitant ce respecta procedura de obtinere a acestora. Lista de cheltuieli eligibile este una extinsa, beneficiarii avand posibilitatea de a cheltui banii pentru dezvoltarea propriei afaceri. Ei trebuie totusi sa creeze minim 2 locuri de munca, dupa maxim 6 luni de la semnarea contractului de finantare. Persoanele angajate pot avea domiciliul sau resedinta oriunde pe teritoriul Romaniei, cu exceptia regiunii Bucuresti-Ilfov.
Se doreste ca minim 3000 de romani care se intorc in tara sa participe la programele de formare antreprenoriala, cu scopul de a se deschide cel putin 300 de mici afaceri, cu punctul de lucru in mediul urban, intr-una dintre regiunile mai putin dezvoltate. Daca planul de afaceri este unul corect realizat, respecta cheile de verificare, este realist si respecta criteriile esentiale si are si un punctaj suficient de mare, atunci se va obtine finantare.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Romania Diaspora Start-up
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro