Romania a fost selectata de catre Korea Communications Commission (KCC) pentru programul de consultanta pentru dezvoltarea TIC

martie 6, 2013

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a primit la sfarsitul lunii februarie vizita unei delegatii a Comisiei de Comunicatii din Coreea (KCC), organizatia guvernamentala de reglementare pentru radiodifuziune si telecomunicatii din Republica Coreea. Cu aceasta ocazie, partea romana a acceptat propunerea de a fi inclusa in Programul de Consultanta pentru Dezvoltarea TIC, prin care Coreea promoveaza si asigura oportunitati digitale in tarile partenere prin transfer de cunoastere si expertiza. Acest demers vine ca urmare a semnarii in luna august 2012 a unui Memorandum de Intelegere intre cele doua state.

Delegatia sud-coreeana, condusa de Kim Choong Shik, Vicepresedinte KCC, a fost primita de catre Viorel Ionica, Secretar de Stat in MSI. În cadrul intalnirii, au fost abordate subiecte de interes comun precum securitatea cibernetica, solutii de e-guvernare, experienta coreeana in domeniul Internetului in banda larga, comertul electronic si PKI.

Prin Programul de Consultanta pentru Dezvoltarea TIC, institutiile coreene, pe baza unor studii asupra potentialului de dezvoltare digitala, selecteaza anumite tari catre care transfera cunostinte si expertiza in domeniul IT prin intermediul unor activitati de formare, precum vizite de lucru, seminarii si conferinte.
Programul de Consultanta pentru Dezvoltarea TIC (PKI) este sponsorizat de Comisia de Comunicatii din Coreea (KCC) si are doua componente:

• Politica de Consultanta in TIC. Scopul acestui proiect este de a impartasi experienta si expertiza in dezvoltarea TIC acumulate de Coreea, prin furnizarea catre tarile partenere a celor mai bune practici si studii de caz referitoare la aria de consultanta solicitata. Pe baza analizei statutului tarii partenere privind dezvoltarea sectorului TIC, Coreea pune la dispozitie strategiile de politica pe baza propriei experientei, precum si a tendintelor globale. Consultanta privind politica de telecomunicatii se concentreaza in principal pe politici de cercetare si recomandari, care nu implica construirea sau dezvoltarea infrastructurii fizice.

• Grupul Consultativ pentru Telecomunicatii. Scopul acestui proiect este de a impartasi experienta si expertiza din Coreea pentru dezvoltarea TIC prin trimiterea de experti cu experienta relevanta in tarile partenere timp de 4 luni. Expertii din industria TIC si mediul academic vor fi trimisi in tara partenera pentru a asigura consultanta la fata locului pe aspecte specifice legate de politica de telecomunicatii.

”Ne bucuram ca am fost selectati ca fiind un stat cu referinte foarte bune in domeniul dezvoltarii digitale. Asteptam cu interes demararea activitatilor de consultanta in domeniul IT pe care expertii coreeni le vor oferi specialistilor nostri. Coreea este unul dintre statele care au pariat pe tehnologie inca de timpuriu, acumuland astfel o vasta experienta. Suntem convinsi ca impartasirea acesteia in cadrul programului nostru PKI se va dovedi extrem de utila dezvoltarii sectorului IT romanesc”, a declarat Viorel Ionica, Secretar de Stat in Ministerul pentru Societatea Informationala.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro