Rolul educatiei adultilor in politicile de patrimoniu eveniment international in cadrul proiectului ECHOE – Education for Heritage, Outdoor Education

Ministerul Culturii organizeaza, in data de 11 ianuarie 2012, prin Unitatea de Management a Proiectului si impreuna cu Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura, un eveniment cu participare internationala, destinat prezentarii si promovarii rezultatelor obtinute in cadrul proiectului ECHOE – Education for Heritage, Outdoor Education.

Proiectul ECHOE, finantat prin programul Uniunii Europene Grundtvig – Învatare pe tot parcursul vietii, vizeaza educatia pentru si despre patrimoniu (in special cea legata de sit-uri istorice si arheologice) si metodele prin care aceasta poate fi combinata cu educatia in aer liber (cuprinzand elemente de ecologie, protectia patrimoniului, acitivitati in aer liber, sport). Proiectul a abordat educatia privind patrimoniul cultural dintr-o perspectiva non-formala si o alta forma de educatie cu un puternic caracter non-formal si informal – educatia in aer liber, cu scopul de a dezvolta noi tipuri de programe de invatare pe teme cum ar fi: dezvoltarea sustenabila a patrimoniului natural si construit, integrarea sociala, dezvoltarea personala, s.a.m.d.

In cadrul evenimentului, vor fi prezentate rezultatele obtinute in implementarea proiectul ECHOE, modalitatile de valorificare a acestora prin actiuni ulterioare finalizarii proiectului, posibilitatea integrarii concluziilor obtinute in politici culturale privind patrimoniul construit si natural.

La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai organizatiilor partenere din Austria, Belgia, Italia, Norvegia, Romania si Turcia, precum si profesionisti din organizatii culturale si educationale.

Actiunea se va desfasura la sediul Ministerului Culturii din Bd. Unirii nr. 22, incepand cu ora 10:00.

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene.

Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.