Robert Turcescu este scriitor in emisiunea “Cultura a la Kiki”

Robert Turcescu este invitatul episodului 20 al emisiunii culturale ‘Cultura a la Kiki’, emisiune online de cultura difuzata in fiecare luni la www.kikivasilescu.ro.

Pe langa activitatea de jurnalist si om de televiziune, Robert Turcescu este si autorul unui roman (‘Dincolo’, publicat in 2000). In aceasta calitate, Robert Turcescu este invitatul surpriza al emisiunii ‘Cultura a la Kiki’, emisiune online de cultura difuzata in fiecare luni la www.kikivasilescu.ro.

Intr-o ipostaza inedita, Robert Turcescu vorbeste in emisiunea ‘Cultura a la Kiki’ despre cultura romana contemporana. O discutie alerta si amuzanta, care porneste de la reteta succesului editorial si ajunge pana la cum ar trebui sa arate o emisiune culturala care sa faca audienta. Pe alocuri radicala, pozitia lui Turcescu reflecta modul in care este perceputa literatura romana contemporana de publicul larg (anume ca e prafuita si neinteresanta), dar ofera o solutie actuala si la moda pentru iesirea din impas.

Solutiile de care vobeste Robert Turcescu vin exact in momentul in care in Televiziunea Romana, directorul acesteia, Tudor Giurgiu, se plange de inexistenta solutiilor de viabilizare si crestere a audientei postului TVR Cultural. In acest context, emisiunea independenta ‘Cultura a la Kiki’ concureaza de una singura – si cu succes – productiile postului public de televiziune, dat fiind ca audienta episoadelor acestei emisiuni depaseste audienta recunoscuta de reprezentantii postului TVR Cultural.

Devenind un mini-fenomen cultural, emisiunea ‘Cultura a la Kiki’ promite sa schimbe perceptia publicului cu privire la anacronismul culturii romane. Tema episodului viitor va fi recenta descoperire a mormantului lui Isus, invitat special fiind Remus Cernea, militant cunoscut pentru opozitia sa la construirea Catedralei Mantuirii Neamului in curtea Palatului Parlamentului si in Parcul Carol din Bucuresti.

‘Cultura a la Kiki’ este o emisiune saptamanala transmisa on-line. Poate fi preluata fara restrictii de copyright de orice website.