Robert Negoiță lansează un nou partid, prin critici la adresa Gabrielei Firea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a lansat joi un nou partid cu care va candida în alegeri locale pentru un nou mandat, după ce a anunțat că părăsește PSD acuzând că partidul a fost capturat de „căpușe care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute".

Deși nu a numit-o, Robert Negoiță a lansat în conferința de presă de prezentare a formațiunii mai multe critici la adresa primarul general Gabriela Firea și la modul în care a fost condus Bucureștiul în administrația PSD.

„Ne propunem să venim cu o ofertă cât se poate de clară, de concretă. Show-urile ieftine, apelul la emoţie trebuie să rămână amintiri”, a spus Robert Negoiţă în conferința de lansare.

El nu s-a limitat la a vorbi despre Sectorul 3 unde cere un nou mandat de primat ci s-a adresat tuturor bucureștenilor.

„Atât pentru Sectorul 3, cât și pentru București ne propunem să venim cu o ofertă cât se poate de clară, concretă.", a mai afirmat Robert Negoiță.

Obiectul pe termen lung al lui Robert Negoiță vizează chiar Bucureștiul, semn că o candidatură pe viitor la Primăria Generală nu este exclusă.

„Obiectivul nostru e de a maturiza electoratul din București. Haideți să nu mai așteptăm acea strategie a unora de a duce discuția în niște zone care nu ne ajută", a spus Negoita.

Noua formațiune înființată de Robert Negoiță pentru a candida în alegerile locale se intitulează nou partid politic „Bucureşti 2020" și are ca deviză „1% politică, 99% muncă".

În momentul în care și-a anunțat plecarea din PSD, Robert Negoiță a lansat o serie de atacuri dure la fostele conduceri, dar și a celor care s-au menținut în conducerea actuala, vorbind de „epoca Dragnea – o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România", epoca Dăncilă – „o nouă rușine, fără precedent", și despre prezența „unor căpușe care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute".

„Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD.

Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda “Stăpânului”.

Aceste personaje au reușit, ulterior dispariției “jupânului” Dragnea, performanța istorică de a propune și susține un personaj ca Viorica Dăncilă ca reprezentant PSD în cursa pentru cea mai înaltă funcție publică din România, cea de președinte al țării. O nouă rușine, fără precedent în istoria partidului.

După acest fiasco, previzibil pentru orice om de bun simț, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de aceste “căpușe” care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute.

Acești paraziți se știu foarte bine. Despre ei am vorbit și în trecut, dar, din nefericire, ei par că înving trecerea timpului și rămân să sugă sângele acestui partid, cred eu, până la moartea organismului gazdă…", spunea Robert Negoiță.

 

 

Sursa: europalibera.org