Rezultate deosebite la oferta publică primara de acţiuni Flamingo International

Cea mai importantă ofertă publică primară de acţiuni realizată până în prezent pe piaţa de IT din România, lansată de Flamingo International S.A. s-a încheiat miercuri 22 iunie, cu un succes remarcabil.

Deşi obiectivul iniţial al acestei oferte publice a fost vânzarea unui volum de 17 milioane de acţiuni, interesul crescut al investitorilor a deteminat compania Flamingo să suplimenteze cu 15% numărul de acţiuni oferit spre vânzare ajungându-se astfel la un număr de 19,55 milioane de acţiuni scoase la licitaţie. Astfel, începând din 22 iunie, numărul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20%. Datorită noilor acţiuni, valoarea de piaţă a companiei Flamingo International S.A. depăşeşte în acest moment 50 milioane euro la pret de IPO.
Oferta totală Flamingo s-a ridicat la 12.5 milioane de euro, sumă care va fi investită în proiecte de extindere a companiei. Dintre acestea, amintim doar: proiectul Future Shop - dezvoltarea unui lanţ de retail cu magazine de mici dimensiuni, specializate în comercializarea de produse IT&C şi electronice mobile; proiectele Flamingo Intensiv şi Extensiv - continuarea dezvoltãrii reţelei de magazine, atât prin creşterea numãrului de locaţii şi diversificarea gamei de produse, cât şi prin creşterea suprafeţei medii pe magazin; Proiectul Future World - dezvoltarea unor magazine de mare suprafaţã, situate în complexele comerciale de mari dimensiuni; sau Proiectul Retail International - dezvoltarea activitãţii de retail pe pieţele externe regionale, pe baza modelului actual de magazine.
„Preţul de vânzare pentru o acţiune Flamingo a fost stabilit la 23.000 lei. Deşi interesul pentru achiziţionarea acţiunilor companiei noastre în perioada de subscriere a fost foarte mare, iar numarul actiunilor subscrise la valoarea maxima de 24.000 de lei a fost cu mult mai mare decat cel oferit, am hotărât sa nu stabilim preţul per acţiune la valoarea sa maximă, deoarece am dorit să lasam un potential de crestere mai substantial in piata secundara, ”, declară Dragoş Cincă, Preşedinte Flamingo International şi acţionar majoritar.
Oferta publică Flamingo va fi urmată imediat de cotarea la Bursa de Valori Bucureşti. Această acţiune reprezintă o noutate absolută pentru piaţa din România fiind primul demers complet - ofertă publică urmată imediat de listare la bursă - a unei firme private din România.

Flamingo International este de altfel şi prima companie de IT cotată la Bursă. De asemenea, anvergura ofertei Flamingo International este un alt punct de diferenţiere, fiind cea mai mare ofertă publică iniţială de acţiuni a unei firme private din ţara noastră.
Nu în ultimul rând, Flamingo se constituie prin acest demers într-un adevărat deschizător de drumuri pentru piaţa de capital, creând o punte de legătură cu mediul de afaceri sănătos din România.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro