Rezonanta magnetica nucleara – servicii de top la Romgermed!

Ce inseamna mai exact rezonanta magnetica nucleara?

RMN rezonanta magnetica nucleara utilizeaza magneti puternici si campuri de frecventa radio in loc de radiatii pentru imagistica. Scanarile RMN sau rezonanta magneztica nucleara pot achizitiona imagini cu zone interne ale corpului din unghiuri multiple. RMN-ul este similar cu o scanare tomografica calculata, deoarece produce o imagine in sectiune transversala a corpului uman.

Spre deosebire de scanarile CT, imagistica prin rezonanta magnetica nu utilizeaza radiatii, ci foloseste campuri magnetice puternice si unde de frecventa radio pentru a genera imagini computerizate foarte clare si detaliate ale corpului uman.

RMN este de obicei utilizat pentru a examina creierul, coloana vertebrala, articulatiile, abdomenul si pelvisul. Un tip special de RMN se numeste angiografie cu rezonanta magnetica (MRA), care este utilizata pentru examinarea vaselor de sange.

Vezi cum se desfasoara un astfel de consult la RMN

In comparatie cu alte tehnici de imagistica medicala (cum ar fi tomografia computerizata (CT) sau radiografia), imagistica prin rezonanta magnetica nucleara poate oferi un contrast bun intre diferitele tesuturi moi ale corpului, in special atunci cand fac imagini pe creier, muschi, inima. Spre deosebire de scanarile CT sau de radiografiile traditionale, RMN-ul nu utilizeaza radiatii ionizante. Echipamentul de inspectie include o masa de lucru mobila care poate fi alunecata intr-un cilindru mare. In cilindru exista un magnet.Cand magnetul este activat, se genereaza un camp magnetic puternic.
rezonanta magnetica nucleara
Tesutul moale contine molecule de apa, iar campul magnetic actioneaza asupra substantelor microscopice (protonii de hidrogen) gasiti in apa. Protonii magnetizati in tesutul moale raspund la scanarea undelor radio RMN – ecoul rezonantei magnetice nucleare. Computerul organizeaza apoi aceste ecouri in imagini.

Vezi unde se poate efectua examinarea

La Clinica Medicala Romgermed a fondatorului Dorian Schwartz, veti avea ocazia sa urmati un RMN. Nu veti simti nicio durere si aceasta verificare nu va dura mult timp. Expertul va va explica intregul proces pentru dumneavoastra, astfel incat sa aveti o experienta mai placuta in clinica.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Rezonanta magnetica nucleara – servicii de top la Romgermed!