Revolutie alb-violeta la Timisoara

Aseara la Timisoara 3000 de suporteri alb-violeti au protestat impotriva aplicarii de catre Federatia Romana de Fotbal a deciziei Tribunaluilui de Arbitraj Sportiv care fara sa tina cont de ceea ce reprezinta fotbalul in orasul de pe Bega a depunctat-o pe Poli (FC) Timisoara ca urmare a solutionarii cazului "Zambon". Astfel echipa a cazut de pe locul 5 pe 13. Acesta a fost doar primul pas. In cazul in care nu vor fi schimbate culorile, Poli Timisoara risca retrogradarea.
Prin punerea in aplicare a deciziei, factorii de decizie din fotbal dau dovada de o tratare superficiala a cazului deoarece atat numele cat si culorile echipei au fost schimbate. Poli Timisoara a devenit FC Timisoara, iar nuanta de violet de pe echipamentele de joc a fost schimbata. In mod normnal nu trebuia sa mai existe probleme, dar se pare ca oficialii FRF nu reusesc sa distinga culorile.
Am fi naivi sa credem ca ce se intampla la Timisoara se datoreaza unei probleme de oftalmologice. Mai degraba depunctarea Timisoarei este o masura de precautie luata de "granzii Capitalei" care nu vor sa mai cedeze si in acest an titlul provinciei. Echipa de pe Bega era o amenintare dupa evolutiile bune din ultimele etape. Cum deja arbitrajele preferentiale dveneau din ce in ce mai evidente s-a apelat la Asul din maneca, duhul rau al Timisoarei, Claudio Zambon. De ce fantoma acestui personaj care a dus la sapa de lemn fotbalul timisorean mai bantuie inca?
Suporterii alb-violeti aveau tot dreptul sa se revolte, aveau chiar datoria sa faca ceva. Nu puteau sta cu mainile-n san si sa accepte resemnati aceasta bataie de joc la adresa unui simbol al orasului. Inversunati impotriva Federatiei condusa de dinozaurul Mircea Sandu, acestia au blocat aseara DN6 si au marsaluit spre centrul orasului, unde au fost intampinati de scutieri care aveau dispozitia clara de a-i imprastia. Protestul a degenarat in confruntari violente intre suporteri si fortele de ordine. Un fan alb-violet a lesinat si a fost transportat la spital, iar alti patru au fost retinuti de politie.
Oficialii jandarmeriei spun ca toti cei implicati vor fi identificati si vor suporta consecintele legii. Se poate ajunge chiar si la intocmirea de dosare penale, masura cam dura pentru ceea ce a fost o manifestare a societatii civile impotriva unei nedreptati. Supoprterii si-au facut datoria fata de club si fata de oras, au dovedit ca cetatenii Timisoarei nu se lasa calcati in picioare.
Timisoara merita Poli, Poli merita Timisoara!

Dan Aldulescu
Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro