Reteaua Nationala de Colectare RoRec se extinde in Moldova

noiembrie 6, 2012

Prin intermediul centrului deschis in parteneriat cu Primaria din Oituz, judetul Bacau este primul care ofera unei comunitati din Moldova accesul la un sistem de colectare eficient, pentru preluarea deseurilor de echipamente electrice si electronice

Localitatea Oituz se alatura Retelei Nationale de Colectare, proiect al Asociatiei RoRec in parteneriat cu autoritatile locale, pentru crearea unei infrastructuri de colectare DEEE (deseuri provenite din echipamente electrice si electronice) accesibila unui numar cat mai mare de cetateni.
Tratarea acestui tip de deseuri conform normelor europene in vigoare inseamna si protejarea mediului, intrucat DEEE-urile pot contine substante periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzator, pot dauna mediului si sanatatii oricaruia dintre noi.
Centrul de colectare, care a fost inaugurat la finele saptamanii trecute, deserveste peste 15.000 de cetateni; este al 10-lea lansat anul acesta si reprezinta a 24-a locatie din reteaua realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu autoritatile locale la nivel national. Centrul din Oituz ofera servicii de colectare si preluare a DEEE atat pentru persoane fizice cat si juridice.
“Multumim autoritatilor locale care raspund pozitiv intr-un numar tot mai mare initiativei noastre. Pentru noi este un semnal clar ca tot mai multi cetateni constientizeaza importanta pe care o au colectarea si reciclarea unor astfel de deseuri, o actiune fireasca pentru bunul mers al oricarei comunitati.”, a declarat Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiatiei Romane pentru Reciclare RoRec.
“Sunt mandru sa pot aduce alaturi de Asociatia RoRec un serviciu in plus pentru dezvoltarea localitatii noastre si sunt sigur ca vom putea contribui la rezultatele la nivel national ale acestui proiect de anvergura.”, a declarat Ion Osolos, Primarul comunei Oituz.

Extinderea Retelei Nationale de Colectare RoRec continua, pana la sfarsitul anului noi centre se vor mai alatura retelei.

Reteaua Nationala de Colectare (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro