Retea de traficanti de heroina, destructurata de ofiterii S.C.C.O. Ilfov

La sfârşitul lunii ianuarie 2007, ofiţerii antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bucureşti, au destructurat o importantă reţea de traficanţi de heroină, care acţiona pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti.

Gruparea infracţională era alcătuită din cinci membri, cu vârste cuprinse între 55 şi 23 ani, doi bărbaţi şi trei femei, unii dintre ei cunoscuţi cu antecedente penale.

Traficanţii vindeau drogurile direct consumatorilor, în doze de aproximativ 0,30 grame, iar preţul de vânzare al unei astfel de cantităţi era de 50 lei.

În urma a două percheziţii la domiciliile acestora din Bucureşti şi Ilfov, poliţiştii au găsit 565 EURO, 40 lire sterline şi 1765 lei, bani proveniţi din vânzarea drogurilor, precum şi mai multe materiale folosite pentru vânzarea drogurilor (folii de plastic, seringi, etc).

Cei în cauză au fost reţinuţi şi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Municipiului Bucureşti, care a dispus cercetarea în stare de arest preventiv faţă de trei dintre membrii grupării, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, punerea locuinţei cu bună ştiinţă la dispoziţie în vederea consumului de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Ceilalţi doi membri sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi, respectiv, deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a reţelei. (atitudinea.ro)