Retea 4G in China

Conform IDG News Service, China testeaza pentru prima oara a patra generatie de mobil, mobilul 4G, in ciuda faptului ca cea de-a treia generatie 3G nu a fost inca lansata, relateaza Web site-ul China Daily.

Testul, care se va desfasura intr-un district al Shanghaiului, va costa in jur de 19.3 milioane USD si marcheaza un pas important pentru industria Chinei. Aceasta va fi ultima incercare a unui sistem produs in China si vine in intampinarea satisfacerii nevoii de tehnologie avansata a utilizatorilor .

Cele 10 institutii chineze implicate in proiect au obtinut mai mult de 200 de autorizatii pentru sistem incepand din 2001, momentul in care au inceput cercetarile. Proiectul acestora a implicat lansarea pe piata a sistemului 4G intre anii 2006 si 2010.

Sistemul este proiectat in asa fel incat sa transmita date si imagini fara a fi conectat prin fir la viteza de landline prin fibra optica.

Cercetarile facute pe sistemul 4G au primit denumirea de “Proiectul Viitorului”, si au inceput ca si parte a initiativei Chinei legata de tehnologia avansata.

In ce priveste sistemul 3G, nu a fost facut un program exact si nici nu a fost specificat numarul de licente pe care o sa il implice. Planul oficialilor chinezi insa presupune ca sistemul sa fie lansat inainte de 2008, anul in care se vor desfasura Jocurile Olimpice in Beijing. (atitudinea.ro)