Republica Moldova si Bangladesh, egalitate la pirateria software

mai 16, 2012

Un raport al Business Software Allaince preluat de Adevarul referitor la pirateria software plaseaza Bangladesul si Libia la egalitate cu Republica Moldova. In cele trei tari 90% dintre utilizatorii de PC-uri au instalate programe fara licenta pe care le folosesc dupa voia inimii, fapt deloc convenabil pentru producatori, a caror rata de profit este amenintata de fenomenul pirateriei.

Romania sta ceva mai bine la nivelul raspandirii pirateriei software. Daca datele adunate de Business Software Aliance sunt exacte sau au o marja de eroare foarte mica, 63% dintre utilizatorii de PC-uri din tara noastra folosesc programe piratate. Procentajul ne plaseaza la egalitate cu Rusia si demonstreaza ca suntem mai constiinciosi in achizitionarea de licente decat ucrainienii sau cei din Belarus, unde gradul de utilizare al programelor piratate este de 84%.

Cu cel mai mare nivel al pirateriei software este Zimbabwe, cu o raspandire a utilizari programelor fara licenta de 92%. Cei mai cinstiti utilizatori de PC-uri sunt in SUA unde pirateria ajunge la doar 19%, Luxemburg cu 20% si Japonia cu 21%.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro