Reprezentantii AMD in Romania

“Mediul de afaceri din Romania este stabil si ofera toate conditiile necesare dezvoltarii unei afaceri de succes. Ne bucura faptul ca o companie atat de importanta precum Advanced Micro Devices si-a concretizat interesul fata de sectorul romanesc de IT&C prin deschiderea unui birou regional in tara noastra. Guvernul Romaniei promoveaza neutralitatea tehnologica, astfel incat piata locala de IT&C sa ofere un mediu competitiv si deschis, interesul nostru fiind sa asiguram o competitie reala care sa duca la beneficii cat mai mari, nu doar pentru competitori, cat mai ales pentru consumatori”, a declarat ministrul Zsolt Nagy astazi, 20 septembrie 2006, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu reprezentantii Advanced Micro Devices (AMD), Pierre Brunswick, vicepresedinte AMD pe divizia de vanzari si marketing pentru Europa de Est si managerul pentru Romania, Bulgaria si Ungaria, Ramona Prodea.

Principalele teme abordate au vizat cadrul legislativ ce reglementeaza sectorul IT&C din tara noastra, proiectele guvernamentale din domeniu, precum si posibilitati ale unor viitoare colaborari. De asemenea, s-a luat in discutie si participarea Romaniei la initiativa AMD 50×15, care vizeaza facilitarea accesului la calculatoare si Internet a 50% din populatia globului pana in anul 2015.

In cadrul intalnirii, Pierre Brunswick, vicepresedinte AMD pe divizia de vanzari si marketing pentru Europa de Est, a mentionat ca spera ca, in cat mai scurt timp, AMD sa-si aduca o importanta contributie in implementarea serviciilor electronice cu un ridicat impact economic si social si ca se va implica in programele guvernamentale, colaborand cu institutiile publice din Romania.

AMD proiecteaza si produce microprocesoare, dispozitive cu memorii flash si procesoare de consum redus pentru industriile de calculatoare, comunicatii si produse electronice. La nivelul anului 2005, compania a inregistrat vanzari de 5,8 miliarde dolari, in crestere cu 17 % fata de anul 2004.